Szállingóznak a HD 7950-esek, fotón a referencia modell

A Radeon HD 7950 a legutóbbi híresztelések alapján még ebben a hónapban megjelenhet. Ez utóbbit feltevést igazolja az a tény, hogy az új videokártya egyre több európai és amerikai webáruház kínálatában tűnik fel, sőt, már a referencia modellről is kiszivárgott néhány fotó, úgyhogy most már tényleg egészen közel lehet a megjelenés időpontja.

Szállingóznak a HD 7950-esek, fotón a referencia modell

A Radeon HD 7950 a legutóbbi híresztelések alapján még ebben a hónapban megjelenhet. Ez utóbbit feltevést igazolja az a tény, hogy az új videokártya egyre több európai és amerikai webáruház kínálatában tűnik fel, sőt, már a referencia modellről is kiszivárgott néhány fotó.

Fotón egy referencia felépítéssel rendelkező Radeon HD 7950

A lenti fotókon látható referencia példány nem csak videokártya hűtő, hanem PCB, azaz nyomtatott áramköri lap tekintetében is különbözik Radeon HD 7970-es társától - állítják a források. Az újdonság költséghatékony videokártya hűtőt használ, amelynél középen van elhelyezve a ventilátor - ez annyit jelent, hogy a GPU és a memóriachipek és a VRM áramkör komponensei által termelt hő nem távozik teljes egészében a hátlapi szellőzőn keresztül.

Az újdonság specifikációiról már lehullot a lepel, az viszont még nem tudható, hogy pontosan mikor érkezhet a Radeon HD 7950. Egyes források január 31-ei rajtról pletykálnak. Hogy ez a tipp bejön-e? Napokon belül kiderül.

[bold]

Több európai webáruházban is találkozhatunk Radeon HD 7950-es videokártyákkal[/bold]

Egyes európai webáruházakban már előrendelhető néhány Radeon HD 7950-es videokártya, igaz, az AMD hivatalosan még be sem jelentette az újdonságot. Hasonló „akciókra” már korábban is volt példa, így a webáruházak effajta gyakorlata összességében nem meglepő.

Az új videokártyák között háromféle modellt találunk: az egyik az XFX műhelyéből érkezett, a másik AMD márkanév alatt fut, a harmadik pedig, ami a Gigabyte műhelyében készült, gyárilag megemelt GPU órajellel büszkélkedik.

Mindhárom videokártya specifikációinál azonos leírást találunk, már ami a legfőbb tulajdonságaikat illeti. A DirectX 11.1-es és OpenGL 4.2-es támogatással egyaránt ellátott újdonságok 28 nm-es csíkszélességgel készülő Tahiti GPU-val rendelkeznek, amely esetükben „csak” 1792 stream processzorral gazdálkodhat. A GPU és a 3 GB-nyi GDDR5-ös VRAM között 384-bites adatsín húzódik, a videó kimenetek között pedig egy DVI, egy HDMI és két mini DisplayPort csatlakozót találunk. Természetesen mindhárom újdonság rendelkezik CrossfireX támogatással.

Az XFX és az AMD modell esetében 800 MHz-en ketyeg a GPU, míg a Gigabyte GV-R795W-3GD termékkóddal ellátott HD 7950-esénél már 900 MHz-es GPU órajelről tesz említést a leírás. A fedélzeti memória mindhárom videokártyánál 5 GHz-es effektív órajelen üzemel.

A Gigabyte modell átszámítva 486 euróba kerül egy lengyel webáruházban, az XFX termékéért 419 eurót kér el az adott német webáruház, míg az AMD-s példány átszámítva 519 euróért rendelhető meg egy Egyesült Királyságbeli webshopban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward