Sportos, divatos és nem is túl drága az Emporio Armani okosórája

A Connected 2018 egy olyan konstrukció lett, ami a Wear OS mezőnyben egészen vonzó alternatívának ígérkezik. Nem hibátlan, de sokaknak keltheti fel az érdeklődését.

Sportos, divatos és nem is túl drága az Emporio Armani okosórája

Egy újabb divatos megoldással bővült a Wear OS operációs rendszert futtató okosórák kínálata. Ezúttal az Emporio Armani palettáján jelent meg egy olyan eszköz, ami korrekt funkcionalitással és dizájnnal rendelkezik, ráadásul nem is túl drága, szóval összességében egészen érdekesnek ígérkezik. Az Emporio Armani mögött egyébként sok más divatmárkához hasonlóan a Fossil Group áll, ennek fényében pedig egyáltalán nem meglepetés az újdonság érkezése. Tudniillik a Fossil nagyon ráfeküdt az okosórákra, és csak a saját márkaneve alatt több modellt kínál, de hozzá köthető egyebek mellett a Diesel, a Marc Jacobs, a Kate Spade, a Misfit, a Skagen és a Michael Kors is, melyeknek egyaránt szerepel a kínálatában ilyen termék.

Galéria megnyitása

Az Emporio Armani Connected 2018 néven érkező viselhető kiegészítőnek az előlapján egy 1,2 hüvelykes megjelenítő található, ami kör alakúra lett szabva, hogy minél óraszerűbb megjelenéssel bírjon. A felhasznált panel AMOLED technológiás, és bár a felbontása nem ismert, valószínűleg nem lesz gond a minőségével. Az okosóra a Wear OS legfrissebb kiadásával érkezik, ennek megfelelően a Google minden újdonságát magával hozza. Támogatott a Google Pay szolgáltatás, Kínában pedig az Alipay használatának sem lesz akadálya. Elérhető róla a Google Assistant, a digitális hangalapú asszisztensnek a felhasználók úgy tehetnek fel kérdéseket, hogy a mobil közbenjárásával bármit megpróbál majd megválaszolni, az utasításokat pedig készségesen végrehajtja. Az Emporio Armani számos egyedi órafelületét hozzáadva küldi bevetésre a szerkezetet.

Galéria megnyitása

Az okosóra a megszokott mozgási szenzorokon felül rendelkezik GPS-szel is, melynek köszönhetően a felhasználók nyugodtan otthon hagyhatják az okostelefonjukat, mert a karóra képes lesz önállóan rögzíteni a futás vagy például biciklizés közben megtett utat, és azt is pontosan tudja majd, hogy milyen tempót diktált a felhasználó. Sok divatos okosórából hiányzik a pulzusmérő, de az Emporio Armani Connected 2018 esetében erről sem kell lemondani. Szóval ez a készülék tényleg nem csak divatos, hanem sportos társ is. Mint a legtöbb olyan okosóra, ami a Google rendszerét futtatja, ez is a Qualcomm Snapdragon Wear 2100 rendszerchipre épül, ígya teljesítményével előre láthatólag nem lesz probléma. Az viszont nem derült ki, hogy a RAM és a beépített háttértár mekkora kapacitással rendelkezik. A kapcsolati képességek listáján szerepel a Bluetooth és a GPS mellett az NFC chip is, ez teszi lehetővé a mobiltárcás szolgáltatások használatát.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Az Emporio Armani újdonsága elsősorban a férfiak csuklóján mutat majd jól a fizikai méretéből fakadóan. A Connected 2018 acél tokba lett csomagolva, 43 x 49 milliméteres felületű, és elérhető lesz fekete, szürke, ezüst és rózsaarany változatban is. A szíja lehet fémláncos (milánói), acél, bőr és szilikon is, ami a sportolás esetén jól jöhet, még ha nem is túl elegáns. Okosórákhoz képest egészen jól bírja a vizet is, hiszen a specifikációja szerint megbirkózik 3 ATM-es nyomással, ami nagyjából 30 méteres vízmélységet jelent. Úszni nyugodtan lehet a termékkel, de búvárkodni inkább senki ne próbáljon vele. Mint a legtöbb Wear OS-t futtató okosóra esetében, az üzemidő ezúttal sem túl fényes. Nem tudni, mekkora kapacitású telep került a hátlap alá, de az biztos, hogy ha naponta nem is, kétnaponta biztosan töltésre fog szorulni. Ami a támogatottságot illeti, iOS és Android rendszerű mobilokkal lehet társítani, más platformmal nem barátkoztatható össze.

Az Emporio Armani Connected 2018 néhány régióban máris előrendelhető, és a főbb piacokon még a hónap vége előtt a boltokba fog kerülni. A termék, bár az Emporio Armani nevével van fémjelezve, egyáltalán nem lett túl drága. Az okosóra neve mellett 295 dolláros árcédula szerepel majd alapjáraton, ami teljesen korrekt ajánlatnak tekinthető a képességeit figyelembe véve. (Kiviteltől függően az ára 395 dollárig felmehet.)

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward