Sportolóknak szánja új „okosóráját” a Polar

Az M200 egy olyan eszköz lett, ami főleg a futók igényeit hivatott kielégíteni, és elfogadható lesz az árazása is.

Sportolóknak szánja új „okosóráját” a Polar

A Polar egyre nagyobb hangsúlyt fektet az olyan, sportolóknak szánt kiegészítőkre, amik okostelefonhoz kapcsolódva próbálják megkönnyíteni a felhasználók életét. A vállalat augusztusban mutatta be az első Android Wear operációs rendszerrel szerelt eszközét, az M600-as modellt, most pedig ennek a kistestvérével, az M200-zal ismerkedhetünk meg közelebbről.

Az új karóra egy elsősorban futóknak tervezett megoldás, de igazából a Polar úgy alakította ki a szerkezetet, hogy szinte bármilyen hétköznapi sporthoz megfeleljen. Az M200 nem nevezhető klasszikus értelemben véve okosórának, ugyanis korlátolt funkcionalitással bír, és annak ellenére, hogy egy óra alakját öltötte magára, sokkal közelebb áll egy hagyományos fitneszkiegészítőhöz, mint egy olyan termékhez, mint amilyen például a Polar M600. Az készülék megjelenítője kör alakú, 26 milliméteres az átmérője és monokróm. A vállalat többször is kiemelte, hogy az M200 egy pillanatig sem fog pihenni a viselése közben, minden napszakban éberen figyeli majd a felhasználó mozzanatait. Nappal a lépéseket számolja, éjszaka pedig az alvási ciklusok monitorozásában lehet rá számítani. A Polar többféle szíjjal tette elérhetővé az M200-at. A választékot ráadásul két méret alkotja, hogy lehetőleg mindenki megtalálja azt a kivitelt, ami számára a legkényelmesebb. A színválasztékot fekete, piros, fehér, kék és citromsárga alkotja.

Fontos, hogy a karóra fel lett szerelve pulzusmérővel, ami képes lesz folyamatosan monitorozni a viselője szívritmusát. A készülék jó kapcsolati lehetőségekkel dicsekedhet. A Bluetooth-on felül rendelkezik GPS vevővel is, így azt is figyelemmel tudja kísérni, hogy a felhasználó merre jár, és folyamatosan jegyzi a megtett útvonalát is. Így például a futók vagy a biciklisek is mindenféle hiányérzet nélkül indulhatnak útnak egyedül az M200-zal a csuklójukon, hátrahagyva az okostelefonjukat és azzal szinte minden esetlegesen zavaró tényezőt. A GPS továbbá érdekes lehet akár a túrázóknak is, hiszen ezzel meg tudják azt is határozni, hogy mennyit másztak vagy éppen ereszkedtek egy útvonal megtétele alatt.

A Polar saját fejlesztésű alkalmazást is kínál az M200 mellé a Polar Flow alakjában Androidra és iOS-re (más operációs rendszert nem támogat a termék). A Flow egy olyan fitneszes applikáció, ami amellett, hogy kiveszi majd a részét az edzésből, még többféle webes szolgáltatást is nyújtani fog. Az alkalmazásban lehet kitűzni napi célokat, továbbá ez magában foglalja a Smart Coaching képességet, amiben vannak például futóknak szóló programok, melyekkel könnyebben tudnak formába lendülni a felhasználók. A Flow mutatni fog különböző indexeket is, ezekkel pedig az a célja a Polarnak, hogy extra motivációt merítsenek belőle az emberek. Az online felületre feltöltött adatokat bárhonnan visszanézheti majd az eszköz tulajdonosa, és össze is hasonlíthatja az eredményeit az ismerőseiével, ami megint egy jó motivációs opció a Flowban, hiszen a versenyszellem visz minket előre az élet minden területén, és kifejezetten igaz ez a sportokban. A weben még különböző eseményekhez is lehet csatlakozni, melyeken belül újabb célokat fedezhetnek fel a felhasználók.

Mivel olyanoknak szánja a Polar az újdonságot, akik sokat tartózkodnak a szabadban, és semmilyen testmozgást nem vetnek meg, mindenképpen gondolni kellett a tervezés során a megfelelő strapabíróságra is. A szakemberek vastag szilikon borítással látták el a viselhető kiegészítőt, ami így bírni fogja a véletlen koccanásokat a köveken, és a vízállóság kérdésében is pozitívan lehet róla nyilatkozni: nyugodtan lehet vele úszni akár hosszabb ideig is – a búvárkodás viszont már az a terület, amit inkább hanyagolni kell. Az üzemidőről nem beszélt részletekbe menően a Polar, de az kiderül, hogy minden szenzor és kapcsolati megoldás aktiválásával együtt 6 órát fog bírni a teljesen feltöltött masina, szóval ha a futást vesszük alapul, akkor egészen biztos, hogy a legtöbb ember igényeit simán ki tudja majd elégíteni. Visszafogottabb használattal, kikapcsolt GPS mellett pedig valószínűleg több napig is húzza majd.

A Polar M200 az Egyesült Államokban 150 dollárba fog kerülni, Európában pedig 1:1-hez átváltással érkezik, szóval 150 eurót kell majd érte leszurkolni. Az újdonság Kanadában, az USA-ban és Ausztráliában kerül először a boltok polcaira, majd Japán, Hongkong és Szingapúr következik még az idei évben, a globális forgalmazás pedig 2017 elején fog beindulni, szóval hozzánk is csak jövőre juthat el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward