SPAZ 2 - folytatódnak az űrkalózok és zombik kalandjai

A Space Pirates and Zombies rajongóinak örömére jövőre érkezik a fantasztikus űr RTS-RPG folytatása.

SPAZ 2 - folytatódnak az űrkalózok és zombik kalandjai

A Space Pirates and Zombies 2 új előzetesében a világűrt meghódító zombikkal ismerkedhetünk meg, szerencsére nem testközelből. A videóban láthatjuk az új stratégia csillagtérképet is, amely olyan részletesen kidolgozott, hogy már önmagában is egy külön játék lehetne. A játékosok és a gép által irányított kapitányok is csatlakozhatnak a különböző frakciókhoz, harcolhatnak a területekért és fegyvert ragadhatnak a zombik ellen.

A Space Pirates and Zombies 2 hatalmas és bizarr univerzumában a kalózok és a zombik mellett jóféle sci-fivel és humorral is találkozhatunk. Feladatunk, hogy legyőzzük a poszt-apokaliptikus galaxisban ránk váró kihívásokat: az infrastruktúra összeomlott, kevés az üzemanyag, a túlélést az erőforrások megtalálása jelenti. Induláskor a galaxisban több száz flotta küzd majd egymással az életben maradásért, az MI kapitányok ugyanolyan eszközökkel rendelkeznek majd, mint a játékosok; 200 egyedi kapitány létezik, akik tőlünk függetlenül is alakítják maguk körül a világot. Ahogy fogynak az erőforrások, úgy lesz egyre erősebb a verseny, kiéleződnek a konfliktusok, szövetségek alakulnak és bomlanak fel.

A SPAZ 2 stratégiai része a felfedezésről, a területek irányításáról és frakcióépítésről szól, az akció rész pedig az űrhajóépítésből, az erőforrások felkutatásából és a taktikából áll. Maga a hajóépítés is részben stratégiai feladat: számít az alkatrészek tömege, elhelyezkedése, alakja is: ha egy modul eltakar egy löveget, akkor azzal nem fogunk lőni, ha egy hajó túl hosszú, akkor lassan fog kanyarodni, ha túl sok a hajtómű, kevesebb energia jut a fegyvereknek.

A harc során megsérült hajók alkatrészeit össze lehet gyűjteni, és beépíteni saját hajónkba. A játékban minden véletlenszerűen generált modulokból áll. Ha látunk valamit az ellenfélnél, ami megtetszik, leszedhetjük és felszerelhetjük a hajónkra akár csata közben is, persze ehhez lesz neki is egy-két szava, de nincs jobb érzés, mint a saját fegyvereivel szétlőni valakit. A 3D-s környezet teljesen a fizikára épít, minden elpusztítható, sérül az ütközések erejétől, és a vonósugárral elkapott tárgyakat akár hozzá is vághatjuk az ellenfelekhez. Az epikus űrcsatákat és kalandokat barátainkkal együttműködve osztott képernyőn is élvezhetjük.

A mindössze két emberből álló független MinMax Games által fejlesztett SPAZ 2 2015 első negyedévében fog megjelenni PC-re, Macre és Linuxra Steamen.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward