Sötétbe borult a Gmail

Ennek az újításnak a felhasználó és az akkumulátor is örülhet.

Sötétbe borult a Gmail

A Google az elmúlt egy évben szép lassan a legtöbb alkalmazásában bevezette a sötét módot, de az egyik legfőbb applikációja, a Gmail eddig nem kapott ilyen témát. Most viszont már ez is csatlakozott a többi Google szolgáltatáshoz ebből a szempontból.

A sötét mód az Android és az iOS alkalmazásokat egyaránt érinti, és erre szükség is van, mert már mindkét platform gondoskodik a rendszerszinten biztosított sötét módról is. Mivel az Android 10 az akkumulátor kímélő módban már magától is átválthat a sötét módra, hogy ezzel is lentebb faragja a készülék fogyasztását, így az új rendszert futtató készülékeken már automatikusan be fog kapcsolni a sötét Gmail téma is. Ezt úgy dolgozták ki a szakemberek, hogy a betűk jól olvashatóak legyenek a sötét felület mellett is, valamint kényelmes élményt nyújtson, és még mutatós is legyen.

Alapbeállításban a Gmail mindig az Android és az iOS felületéhez fog igazodni, de lehet ezen változtatni manuális beavatkozással. Amennyiben a felhasználó azt szeretné, hogy a Gmail legyen mindig sötét, de az Android 10-et nem piszkálná ilyen szempontból, be kell lépni a beállításokba, azon belül a témákat kell keresni, és a sötét opciót kell kiválasztani. De az is megoldható, hogy a Gmail mindig világos maradjon, ehhez a Light módba kell tenni a témát a System default opcióról.

Galéria megnyitása

Az újítás használatba vételéhez az eddigi visszajelzések alapján frissíteni kell az alkalmazást, de egyébként a szerver oldalon aktiválja a funkciót a Google. Platformtól függetlenül 15 napba is beletelhet, mire mindenkinél megjelenik ez a lehetőség. És ez az Android égisze alatt a G Suite-fiók tulajdonosoknál is meg fog jelenni.

Szerencsére a sötét mód a jelek szerint minden fontosabb applikációban natívan támogatott lesz már, ezt ugyanis a felhasználók egy része mindig hiányolta. Az ilyen különleges témának több előnye is van, egyrészt rossz fényviszonyok mellett kíméli a felhasználó szemét, másrészt pedig az akkumulátorral is kegyesebb, ha az adott készülékben OLED technológiás megjelenítő található. A jövőben még további alkalmazásokban jelenhet majd meg a sötét mód támogatása. A Google is "tartozik" még appoknál ezzel, például a Térkép esetében még várni kell erre, de talán ez belátható időn belül meg fog változni.

Gmail: iOS | Android

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap