Sokkal vonzóbb lett a Dropbox felhő alapú tárhelyszolgáltatása

Igaz, a frissítés ezúttal csak a Dropbox Pro felhasználókat veszi célba, az ingyenes Dropbox továbbra is csak 2 GB-nyi tárhelyet kínál.

Sokkal vonzóbb lett a Dropbox felhő alapú tárhelyszolgáltatása

A Dropbox fizetős kiadása éppen a napokban vált még vonzóbbá, ugyanis mostantól olcsóbban kínál a korábbinál nagyobb tárhelyet, plusz szolgáltatások terén is történt némi előrelépés.

A változtatásoknak hála havi 9,99 dolláros előfizetési díjért cserébe már 1 TB-nyi felhő alapú tárhelyet is választhatnak a Dropbox Pro felhasználók. Korábban a kínálat nem volt ennyire jó, ugyanis a 100 GB-os csomag 9,99 dollárba, a 200 GB-os 19,99 dollárba, az 500 GB-os pedig 49,99 dollárba került, természetesen havidíjban értve. További jó hír, hogy aki a 9,99 dolláros havi előfizetési díj helyett egyben rendezi a felhő alapú tárhely éves díját, 17%-nyi kedvezményt kap a végösszegből (ergo két hónapot elengednek).

A tárhelybővítéssel egy időben funkcionalitás tekintetében is történt némi előrelépés. Az újításoknak köszönhetően a Dropbox Pro előfizetéssel rendelkező felhasználók új megosztási beállítások közül választhatnak, így jelszó, lejárati dátum, illetve jogosultsági szint is beállítható a megosztott könyvtárak és fájlok esetében – utóbbi gyakorlatilag annyit jelent, hogy a megosztott tartalmakhoz választástól függően csak olvasási, vagy írási és olvasási jogosultság biztosítható.

További hasznos dolog, hogy a távoli törlés (Remote Wipe) opció jóvoltából az ellopott vagy elvesztett eszközökön található DropBox könyvtár tartalma gyorsan és egyszerűen törölhető – ez a törlés természetesen csak az eszközön tárolt helyi fájlokra vonatkozik, a felhő alapú tárhelyen minden megmarad.

Most, hogy a Dropbox Pro előfizetéses ajánlata frissült, a szolgáltatás meglehetősen versenyképes lett a Google 1 TB-os Google Drive előfizetésével szemben. Sajnos a Dropbox illetékesei az ingyenes tárhelyre vágyókra ezúttal nem gondoltak: ők továbbra is 2 GB-nyi ingyenes tárhellyel gazdálkodhatnak. Ezzel szemben a Google Drive és a Microsoft OneDrive szolgáltatása egyaránt 15 GB-nyi ingyenes tárhelyet kínál a regisztrálók számára, ami azért nem hangzik rosszul.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward