Sokan örülhetnek majd a Google Play Áruház készülő újításának

Fizetős játékok, appok tömkelege lesz elérhető egy szerény előfizetési díjért cserébe.

Sokan örülhetnek majd a Google Play Áruház készülő újításának

A Google és az Apple minden fronton próbálja fenntartani a versenyt az Android és az iOS között, és ezúttal a Google arra készül, hogy a WWDC során bejelentett Apple Arcade szolgáltatásra válaszoljon. Az Apple Arcade előfizetési díjért cserébe biztosít majd hozzáférést nagyon sok változatos játékhoz, és nagyjából ugyanerre hivatott a Google Play Pass is, aminek a tesztelése már folyik a színfalak mögött, de hivatalosan a Google még nem jelentette be.

Az Android Police hasábjain bukkant fel a hír, hogy a Google egy izgalmas új lehetőséget próbálgat a Play Áruházon belül. Play Pass címszó alatt egy bizonyos előfizetői összegért cserébe, ami havonta kerül levonásra, el lehet érni rengeteg olyan játékot, ami egyébként prémium tartalomnak számít, tehát normál esetben csak a megvásárlást követően vehető igénybe. Jó hír, hogy a Google Play Pass ráadásul az eddig látottak alapján nemcsak játékokból áll majd, hanem lesznek benne normál alkalmazások is. A szolgáltatás díja 5 dollár jelen állás szerint, és családon belül is meg lehet osztani.

Galéria megnyitása

5 dollárért cserébe már sokféle játékot, programot meg lehet venni véglegesen is, de itt az a lényeg, hogy kiemelkedő mennyiségű fizetős programot lehet elérni, szóval nagyságrendekkel többe kerülne megvenni annyi appot, amit ezen keresztül el lehet érni. A Play Pass olyan esetekben lehet jó, amikor a felhasználó csak átmenetileg szeretne egy adott programot igénybe venni. Ilyenek például azok a játékok, amikben egyszer végig lehet vinni a történetet, de utána már nem sok kihívást nyújtanak, így nem érdemes értük kifizetni a teljes vételárat. A kínálat válogatott lesz, vélhetően kézzel fogják összeállítani a Google szakemberei a palettát, és a látottakból kiindulva még fizetős zenei alkalmazásokhoz is hozzá lehet majd így férni.

A Google Play Pass egyébként már korábban is hallatott magáról, fejlesztők bukkantak rá a kezdeti nyomaira, de egészen mostanáig nem lehetett tudni, hogy miről is van szó pontosan. Hivatalosan pedig még jelenleg sem számolhatunk be részletekről, mert a Google szóvivője csak annyit erősített meg az Android Police megkeresésére, hogy tesztelés alatt áll az opció. Egyébként a Stardew Valley és Marvel Pinball biztosan benne van a válogatott alkalmazások sorában, és az előbbi magában 8 dollárt kóstál.

Galéria megnyitása

Információink szerint jelenleg úgy fest a Google Play Pass tesztelése, hogy akik már próbára tehetik a funkciót, azok 10 napig ingyenesen élvezhetik. A trial időszak alatt mindent meg lehet nézni, alaposan áttekinthető a kínálat, és természetesen ki is lehet próbálni a válogatott katalógusba foglalt fizetős programok kínálatának bármelyik, vagy akár mindegyik tagját. És ennek az ingyenes 10 napnak az elteltét követően pedig a fent említett összegért cserébe lehet tovább használni az érdemesnek vélt programokat. Ha valaki nem fizet a szolgáltatásért, akkor onnantól nem is használhatja azokat a programokat, amikre ezen keresztül tett szert.

Az Android Police beszámolója szerint egyébként nemcsak, hogy a megvásárolható appok térítésmentesen lesznek használhatóak, hanem a programon belüli fizetési lehetőség korlátaival sem kell számolni, és reklámok sem zavarják majd az élményt. Részleteket nem tud a lap, így ezen a ponton még mindenképpen ködös a Google Play Pass működése. Remélhetőleg a Google hamarosan hivatalos közleményben is beszámol az újításról, és minden részlet ki fog derülni az izgalmas lehetőség kapcsán.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap