Shop menü

SOK ÚJÍTÁSSAL ÉRKEZETT AZ AMAZON FIRE TV CUBE HARMADIK GENERÁCIÓJA

A kis kocka minden eddiginél energikusabb és jobb lehetőségeket nyújt, kapott mikrofont és hangszórót, de drágult is.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Sok újítással érkezett az Amazon Fire TV Cube harmadik generációja

Az Amazon számos okosotthon megoldása közül az egyik legnépszerűbb a televíziók kiegészítésére szolgáló Fire TV termékcsalád, és ezen belül pedig a Cube az egyik legjobb konstrukció. Hosszú idő után most az Amazon előrukkolt egy új Fire TV Cube eszközzel, így nem meglepő, hogy több fronton akadnak fejlesztések a terméknél.

Valamelyest megújult külsővel, de továbbra is egy kocka testbe zárva jelent meg a harmadik Fire TV Cube. Az Amazon ezt a készüléket már saját mikrofonnal és hangszóróval is felszerelte, ennek köszönhetően önmagában képes lesz az Alexa megszemélyesítésére. Akkor is lehet majd neki utasításokat adni, ha a távirányító nincsen kéznél, és válaszolni is képes lesz az Alexa a Fire TV Cube hangszóróját kihasználva. Lehet majd így kapcsolni a szobában a lámpát vagy állítani a televízió hangerejét.

Galéria megnyitása

A szerkezet 360 fokban vonultat fel infravörös vevőt, így minden esetben érzékelni fogja a távirányítótól a gombnyomásokat. A rajta elhelyezett fény képes lesz minden esetben visszajelzéseket adni, de ezt ki is lehet majd iktatni, ha valakit zavarna a kütyü fényjátéka. A Fire TV Cube-on keresztül lehetőség lesz távirányítóval is kezelni például a kapcsolósó hangprojektorokat, házi mozikat. A Fire TV rendszer frissült, ez is jobb élményről fog már gondoskodni, és érdekesség itt, hogy ez a Fire TV platform már elérhető lesz az Echo Show 15 számára is.

Galéria megnyitása

A készülék képes 4K Ultra HD felbontású videókat lejátszani akár HDR esetén is. Nem csinál problémát a Dolby Vision anyagok lejátszásból, és adott esetben a Dolby Atmos hangzást is ki lehet aknázni. Ehhez szükség van megfelelő hangrendszerre is, természetesen. Amikor alacsonyabb felbontású anyaggal dolgozik a rendszer, akkor fog képbe jönni a felskálázás, akár HD-ról is képes lesz részletesebb 4K anyagot varázsolni megnövelt kontraszttal együtt.

Galéria megnyitása

Az új Cube egy nyolcmagos rendszerchipet használ, ami 2 GHz-es órajel elérésére lesz képes, és kellemes sebességgel fogja mozgatni a szálakat a háttérben, így remek élményben részesülhetnek a nézők. Az előző generációtól 20%-kal lett erősebb a harmadik Cube. Olyan gyors lesz, mint a Fire TV Stick 4K Max, pillanatok alatt fogja elindítani az appokat amellett, hogy mindent simán fog mozgatni.

Galéria megnyitása

A szerkezet támogatja a Wi-Fi 6E technológiát is, ennek köszönhetően a nagy sávszélességet igénylő 4K Ultra HD HDR streamek is gondtalanabbul mehetnek majd. Itt már a 6 GHz is kiaknázható, ami bizonyos helyzetekben mindenképpen előnyös lehet. Kapott a készülék USB csatlakozót, amire akár webkamera is ráköthető, és megoldható, hogy a tévén videotelefonáljon a felhasználó az Alexa saját szolgáltatását használva. Kontrollert is lehet a készülékhez társítani, így játszhat is a felhasználó a Fire TV Cube közreműködésével.

Galéria megnyitása

Azt is elmondta az Amazon, hogy támogatja az eszköz a halláskárosultak számára kidolgozott streaming rendszer. Ez lehetőséget nyújt arra, hogy közvetlenül a Fire TV Cube-hoz kapcsolódjon a Bluetooth támogatással rendelkező hallókészülék. A biztonságra is kitért az Amazon, és kiemelte, hogy nem képes a Fire TV Cube arra, hogy kikapcsolt állapotban hallgatózzon, mert ilyenkor teljesen elválasztja a készülék az áramról az elektronika szintjén. Fizikai kapcsoló viszont nincs erre a feladatra.

Galéria megnyitása

A harmadik generációs Amazon Fire TV Cube 140 dollárba fog kerülni az Egyesült Államokba, az öreg kontinensre pedig még drágábban érkezik majd, a jelenlegi gazdasági helyzetben ez egészen biztos. A termék már rendelhető, de a forgalmazása csak október 29-én indul. A vállalatnál megszokott, hogy ennyire sokat kell várni.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére