Sok információ látott napvilágot a soron következő Nexusról

A Sailfish néven fejlesztett okostelefon csak 5 hüvelykes lehet, de minden téren jól szerepelhet.

Sok információ látott napvilágot a soron következő Nexusról

A különböző okostelefonokkal kapcsolatos pletykákkal ritkán foglalkozunk, hiszen kevés az az eset, mikor valóban hitelesnek tűnő dologról van szó. Most, a HTC új Nexus modelljénél azonban éppen egy ilyen esetről beszélhetünk, és ezt már érdemes is komolyabban górcső alá venni.

Egyre több jel mutat arra, hogy a HTC készítheti az egyik soron következő referencia mobilt, amelyről most egy igazán nagy csokornyi információval lettünk gazdagabbak. A készülék neve egyelőre nem ismert, viszont a fejlesztők Sailfish-ként (Istiophorus) hivatkoznak rá. Eddig szinte minden Nexus valamilyen halakkal kapcsolatos néven futott, a Nexus 5X volt a Bullhead (harcsaféle) a Nexus 5 pedig a Hammerhead (pörölycápa). No, de ez a kevésbé érdekes része a kiszivárgott adatoknak, lássuk a specifikációt.

A képen a Nexus 5X látható.

Ez a referencia modell egy 5 hüvelykes, Full HD megjelenítővel érkezhet, amiről egyelőre többet nem tudunk elmondani, szóval az még nem tisztázott, hogy milyen technológiával, IPS-sel vagy AMOLED-del dolgozik. Az eszköz előlapján egy 8 megapixeles kamera képviseltetheti magát, szóval remek szelfik készítésére lehet képes, és persze a videócsevegések során is jó minőséget biztosíthat. A főkamera természetesen már egy fokkal komolyabbnak ígérkezik: akárcsak a mostani Nexusok, ez is egy 12 megapixeles szenzorra épülhet, és állítólag lehetőséget biztosít 4K (Ultra HD) felvételek vagy lassított videók megörökítésére – ez utóbbit persze már alacsonyabb felbontás mellett.

A motortérben a szivárogtatás szerint egy 2 GHz-es, négymagos, 64 bites központi chip dolgozik, amihez csak egy hasonló van a piacon, szóval ebben az esetben valószínűleg egy Snapdragon 820 szériás MSM8996-ról lehet szó – de persze azt sem lehet kizárni, hogy egy még be sem jelentett lapka kerülhet terítékre. A rendszermemória 4 GB-nyi lehet, a háttértárnál pedig 32 GB-os kapacitásról beszélhetünk. A kapcsolati lehetőségekről nem esett szó különösebben egyelőre, de a Bluetooth 4.2 modul meg lett említve. A HTC érkező Nexusa már C-típusú USB csatlakozóval a keretén kerülhet bevetésre. Lesz a masina fedélzetén ujjlenyomat-olvasó is, ami egészen pontosan a hátlapon tűnhet fel. Sőt mi több, még az is kiderülni látszik, hogy a hangszóró és a 3,5 mm-es jack csatlakozó hol helyezkedik el, az előbbi a mobil alján pihenhet, az utóbbi pedig felülre kerülhet. Az akkumulátor 2770 mAh-s méretet ölthet, ami a fentiek alapján átlagos üzemidőt produkálhatna az érkező újdonsággal.

Az Android N operációs rendszert hozó HTC Nexus Sailfish minden bizonnyal ősszel fog reflektorfénybe kerülni, mikor maga a friss Android is bemutatkozik. Egyébként most is két Nexus érkezésére lehet számítani, de a nagyobbik gépről (ami állítólag Marlin névre hallgathat) most nem esett szó.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward