SLC alapú ipari microSD kártyák az ADATA műhelyéből

Az új memóriakártyák rendkívül strapabíróak, hála az SLC alapoknak, adattároló kapacitásuk azonban éppen ezért szerény.

SLC alapú ipari microSD kártyák az ADATA műhelyéből

Az ADATA speciális memóriakártyákat mutatott be, amelyek microSD formátummal érkeznek, alapjukat azonban nem TLC vagy QLC alapú NAND Flash lapkák adják, amelyek cellánként sorrendben 3 vagy 4 bitnyi adat tárolására képesek, hanem SLC alapúak. Utóbbiak ugyan cellánként csak 1 bitnyi adatot tudnak tárolni, így az adatsűrűség és az adattároló kapacitás nem olyan vonzó, mint a konzumerpiacra szánt termékek esetében, sőt a sebességek is jóval szerényebbek, cserébe viszont sokkal strapabíróbbak ezek a memóriakártyák.

Az IUDD362-es sorozat tagjai kifejezetten ipari felhasználásra készültek, azaz minden olyan területen kiválóan teljesítenek, ahol mostoha körülmények között kell helytállniuk. Ezek a memóriakártyák 3 millió üzemórás MTBF rátával rendelkeznek, vagyis két meghibásodás között átlagosan ennyi idő telik el, azaz rendkívül megbízhatóak. Sebességek terén ugyan csak 30 MB/s-os olvasási- és 25 MB/s-os írási tempóra van kilátás, az élettartam során elviselhető írási ciklusok száma cserébe sokkal magasabb, mint a TLC és QLC alapú megoldásoknál, igaz, ezen a téren pontos értéket sajnos nem közölt a gyártó.

Galéria megnyitása

A mindössze 0,6 W-os fogyasztás mellett üzemelő microSD memóriakártyák fejlett vezérlővel rendelkeznek, ami S.M.A.R.T. támogatással, ECC támogatással, valamint elhasználódás-kiegyenlítő funkcióval, flash védelemmel, biztonságos törlési lehetőséggel, illetve sok egyéb hasznos szolgáltatással rendelkezik – ezek mind-mind fokozzák a stabilitást, a megbízhatóságot és a biztonságos használathoz is hozzájárulnak. Mivel elsősorban ipari felhasználásra szánt termékekről van szó, így -40 és +85 Celsius fok közötti környezeti hőmérséklettartományon belül egyaránt használhatjuk őket. Az újdonságok kiválóan használhatóak ipari automatizálást végző rendszerekben, közlekedési rendszerekben, valamint különböző járművek fedélzetén is, ahol egyebek mellett a fontos élő adatok rögzítését lehet rájuk bízni.

A stabilitásnak, a strapabíróságnak, illetve a megbízhatóságnak sajnos ára van: az új memóriakártyák mai társaikhoz képest megmosolyogtatóan alacsony adattároló kapacitást nyújtanak, ám ez a célszegmensek számára így is elég lehet. A családban 1, 2, 4 és 8 GB-os modellek sorakoznak, amelyek rövidesen megjelennek kereskedelmi forgalomban is. Az egyelőre nem derült ki, hogy az egyes modellek pontosan mennyibe kerülnek majd.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap