Sid Meier's Civilization: Beyond Earth bejelentés

Idén ősszel fog megjelenni a Civilization széria legújabb része, amelyben a Földtől távol kell új kolóniát létrehoznunk és új civilizációt teremtenünk.

Sid Meier's Civilization: Beyond Earth bejelentés

A Firaxis új stratégiai játékában, a Sid Meier's Civilization: Beyond Earthben az emberiség története már távoli világokon folytatódik. Különböző globális eseményeknek és katasztrófáknak köszönhetően világunk instabillá válik, a modern társadalom összeomlik, az emberiség sorsa bizonytalan. Míg az emberek egy része a puszta túlélésért küzd, addig a fejlettebb nemzetek a mélyűri utazás kifejlesztésére fordítják erőforrásaikat, amely új kezdetet jelenthet az emberiség számára.

Az űr távoli vidékeire küldött expedíció tagjaként a mi feladatunk lesz, hogy új otthont találjunk az emberiségnek és új civilizációt teremtsünk. Felfedezhetünk és kolonizálhatunk egy idegen bolygót, új technológiákat fejleszthetünk ki, hatalmas hadseregeket toborozhatunk és kialakíthatjuk új világunk arculatát. Utunk során fontos döntéseket kell hoznunk, amelyek kihatással lesznek kolóniánk sorsának alakulására, minden döntés új lehetőségeket nyit meg számunkra.

Kalandjaink alapjait először kulturális identitásunk kialakításával alapozhatjuk meg: 8 expedíció szponzor közül választhatunk, mindegyik saját vezetővel és előnyökkel rendelkezik. Űrhajónkat, felszerelésünket és csapatunk tagjait is mi választhatjuk ki, döntéseinknek pedig hatása lesz mindarra, ami az új bolygón vár majd ránk. A meghódítandó világban sok veszély les majd ránk, ellenséges terep és ismeretlen életformák, de találhatunk ősi idegen relikviákat és megszelídíthető lényeket is. A mi feladatunk lesz, hogy virágzó városokat és kereskedelmi útvonalakat építsünk, valamint jólétet teremtsünk embereink számára.

A technológiai fejlesztésekkel kapcsolatos döntések nem lineárisak, hanem hálószerűen elágazóak lesznek. Ez a technológiai háló három átfogó téma körül szövődik majd, minden témának más-más lesz a győzelmi feltétele. Küldetéseket is fogunk kapni, melyekből megismerhetjük bolygónk történetét, a melléküldetések pedig segítségünkre lesznek az erőforrások gyűjtésében, egységeink továbbfejlesztésében és általánosságban véve a játékban való továbbjutásban is. Katonai, gazdasági és tudományos egységeket hozhatunk létre és foghatunk munkára, és a különböző általunk választott fejlesztések segítségével saját játékstílusunknak megfelelően alakíthatjuk őket.

A játékot, amely robusztus mod támogatással fog rendelkezni akár 8 fős multiplayerben is játszhatjuk. A klasszikus Civilization sorozat legújabb része, amely egyben az Alpha Centauri szellemi utódjának is tekinthető idén ősszel fog megjelenni Windowsra (PC), Linuxra és Macre és 49,99 dolláros áron lesz kapható.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward