Shroud of the Avatar fél éves összefoglaló

Házak, városok, falvak, erdők, szakmák és harc - mindezekkel megismerkedhetünk Richard Garriott új Shroud of the Avatarról szóló videójában.

Shroud of the Avatar fél éves összefoglaló

Hat hónapja áll fejlesztés alatt Richard Garriott, azaz Lord British MMORPG-je, a Shroud of the Avatar, amellyel korábbi híreinkben már találkozhattatok. Legutóbb a lakberendezés került bemutatásra, és a legújabb összefoglaló videó, amely a darab jelenlegi állapotát mutatja, szintén sok időt szentel ennek a témának. Ezúttal a különböző lakózónákkal is részletesen megismerkedhetünk, és még több ház belsejébe kukkanthatunk be, Lord British pedig újra lelkesen rakosgatja ide-oda a különböző berendezési tárgyakat.

A beszélgetésekért felelős MI a játék egy igen érdekes részét fogja képezni, az NPC-kel való tárgyaláskor ugyanis nem előre megírt mondatok közül kell választanunk, hanem szabadon begépelhetjük mondandónkat, az MI pedig megpróbálja felismerni a kulcsszavakat és ennek alapján reagál majd.

A játék gazdaságáért nagyrészt a játékosok lesznek felelősek, nemcsak a felszerelési tárgyakat, de az elkészítésükhöz szükséges eszközöket és szerszámokat is ők fogják tudni elkészíteni. A szakmák gyakorlása a szokásos begyűjtés, nyersanyag-feldolgozás és késztermék gyártás fázisokból áll majd, ez utóbbi kettőt be is mutatja a videó. Érdekes módon a gyártás grafikus kezelőfelület segítségével történik, nem listából válogatjuk ki a recepteket.

Kis betekintést nyerhetünk a harcba is, ami egyelőre a szokásos statikus egy helyben állósnak tűnik, de persze ezek még nagyon a kezdeti állapotok. A városok megismerése után erdei kirándulást tehetünk - ezek a részek már valamivel pofásabban néznek ki. Eddig csak férfi avatarokat láthattunk, most megmutatják a nőit is, amit bizonyára még szintén tovább fognak fejleszteni.

A videó végén olyan játékosok által készített pályákat láthatunk, melyek a hétről-hétre meghirdetett versenyeken győztes helyezést értek el. A Kickstarteren 2 millió dollárból megfinanszírozott játék várhatóan jövő októberben fog megjelenni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward