Sense 5-tel jön a Desire 600

A HTC soron következő készüléke a középmezőnybe is elhozza a szoftveres újdonságokat. Ráadásul némi extrával megspékelve teszi ez.

Sense 5-tel jön a Desire 600

A HTC-re hosszú hónapok óta rájár a rúd, így nagyon jól jönne már nekik egy sikereket produkáló középkategóriás masina. A HTC Desire 600 több ízben is rendkívül kellemes készüléknek ígérkezik, és bizony megvan arra a sansz, hogy sok vásárló szívébe lopja be magát.

A készülék egyik legfontosabb tulajdonsága a frissített Jelly Bean, ami ugyan továbbra is csak az Android 4.1-et takarja feltehetően, de egy sor olyan újítást csempésztek bele, ami a HTC One-nal mutatkozott be. A felhasználói felület szerepét immáron a Sense 5 tölti be, ami végre letisztult megjelenést garantál a korábbi Sense-ek túlzott bonyolultsága és már-már átláthatatlansága után. Ráadásul a Sense 5-höz tartozó, közösségi életet és a hírszerzést könnyítő BlinkFeedtől sem fosztották meg a Desire 600-at. A szoftveres oldal mellett pedig a másik kiemelten fontos dolog, hogy a készülék dupla SIM helyet rejt, így sokkal rugalmasabban használható az eredeti céljára is - a telefonálásra.

Az eszköz lelke egyébként egy egészen egyszerű lapka a Snapdragon 200 családból. A Qualcomm MSM8x25Q négy magot tartalmaz ugyan, de az ARMv7-es felhozatal leggyengébb tagjaiból, a Cortex-A5-ökből áll a kvartett, mely az Adreno 203 IGP mellett foglal helyet. A rendszermemória kapacitása 1 GB-os, míg a háttértárunk mindössze 8 GB-nyi, és a bővítés lehetősége sem adott, ami bizony eléggé problémássá teszi a dolgot. A kapcsolati lehetőségek kelléktárában a 3G HSDPA modem mellett találunk NFC chipet, GLONASS kompatibilis GPS vevőt, 802.11 b/g/n Wi-Fi-t és Bluetooth 4.0 modult, mely az aptX kodekkel a továbbított hanganyagot próbálja minél pontosabban reprodukálni a fogadó fél számára.

Két színárnyalat közül lehet majd választani.

A 4,5 hüvelykes megjelenítő ugyan fizikailag nagy, de a felbontását tekintve visszafogottság jellemzi. A Super LCD2 panel csak 960 x 540 képpontos, de ez teljesen rendben van, ha a megcélzott szegmenst nézzük. A gép két kamerája 1,6, illetve 8 megapixeles, utóbbi 720p-s HD videófelvételek készítésére alkalmas. A multimédiás képességek jók: lehetőségünk van rövid összefoglaló videó készítésére fotókkal és mozgóképpel, kapott a gép Beats Audio minősítést és a két, surround hangzást biztosító BoomSound hangszóró is jelen van az előlapon. Az egész konstrukció gyengéje a tárhely mellett az 1860 mAh-s akkumulátor lehet, ami még egyetlen SIM-mel el is menne, ám így mindenképpen kevésnek érződik.

A HTC Desire 600 a következő hónap elején, júniusban válik elérhetővé, de egyelőre csak tőlünk keletebbre: Oroszországban, Ukrajnában, és a Közel-Keleten. A HTC célja viszont a globális elérhetőség, így a régiók száma folyamatosan nőni fog. A pontos árakról egyelőre nem beszélt a vállalat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward