SandForce alapú SSD meghajtók Transcend módra

A Transcend egy új SSD családot mutatott be, amelynek tagjai a méltán népszerű SandForce SF-2281-es SSD vezérlőre alapoznak.

SandForce alapú SSD meghajtók Transcend módra

A 2,5 colos formátummal érkező adattárolók ezúttal is MLC típusú NAND Flash memóriachipekre támaszkodnak – ezeket egy SandForce SF-2281-es típusú SSD vezérlő kezeli. Az újdonságok SATA 6 Gbps-os csatolófelületen keresztül kapcsolódnak az adott asztali számítógép vagy noteszgép alaplapjához, és természetesen visszafelé kompatibilisek a régebbi szabványok köré épülő SATA portokkal is, csak azokkal használva szerényebb teljesítményt várhatunk tőlük. Az új adattárolók a szabványos 9,5 milliméteres helyett mindössze 7 milliméteres magassággal rendelkeznek, így beférnek néhány vékonyabb gépbe is.

A gyártó egy 64 GB-os, egy 128 GB-os és egy 256 GB-os modellt dobott piacra, amelyek akár 560 MB/s-os maximális olvasási- és 530 MB/s-os maximális írási tempó elérésére is képesek. Itt a vállalat sajnos nem részletezte, hogy az egyes modelleknél pontosan milyen sebességek állnak rendelkezésre, de az most is erősen valószínű, hogy ezek az értékek csak a legnagyobb adattároló kapacitást kínáló modellnél érhetőek el. A 4K-s véletlenszerű írási feladatok alkalmával a család tagjai maximum 87000 I/O művelettel tudnak megbirkózni egyetlen másodperc leforgása alatt.

Mindegyik SSD320-as sorozatú adattárolóhoz jár egy 2,5”->3,5” beszerelő keret, valamint egy SSD Scope nevezetű szoftver is. Ennek segítségével nyomon követhetjük az SSD kondíciójának alakulását, valamint a teljesítményt is optimalizálhatjuk. Bónusz, hogy az alkalmazás a HDD tartalmának SSD meghajtóra való klónozásában is segít, így HDD-ről SSD-re könnyedén átállhatunk, amennyiben az SSD adattároló kapacitása elég a HDD tartalmának klónozására.

Az SSD320-as család tagjai már elérhetőek kereskedelmi forgalomban. A 64 GB-os változat 79 dollárba, a 128 GB-os példány 129 dollárba, a 256 GB-os modell pedig 229 dollárba kerül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward