Samsung: Új funkciókat kaptak a korábbi Galaxy Watch okosórák

A vállalat úgy döntött, hogy számos szoftveres megoldást eljuttat a korábbi készülékekre a Galaxy Watch Active 2 kelléktárából.

Samsung: Új funkciókat kaptak a korábbi Galaxy Watch okosórák

A Galaxy Watch Active 2 augusztusban mutatkozott be, és remek lehetőségeket vonultatott fel. A Samsung pedig úgy döntött, hogy amit csak lehet, azt megoszt a korábban piacra került okosórákkal is, ami dicséretes. Ennek köszönhetően úgy juthatnak a meglévő eszköztulajdonosok új lehetőségekhez, hogy nem kell másik készüléket vásárolniuk.

A tavaly augusztusban megjelent Galaxy Watch, valamint az április óta kapható Galaxy Watch Active részesül abból a funkciókra koncentráló frissítésből, amit most jelentett be a Samsung. A vállalat folyamatosan fejleszti a Bixby digitális asszisztens szolgáltatását, és a korábbi okosórák a mostani nagyobb update után már teljes mértékig ki lehet majd használni a Bixby Voice nyújtotta lehetőségeket.

Galéria megnyitása

Be lehet majd állítani automatizált rutinokat az okosórák használatával hangutasítások révén, valamint egyebek mellett a SmartThings folyamatosan bővülő ökoszisztéma is vezérelhetővé válik. Így kezelhetőek lesznek például az okosotthon eszközök. A nyelvtámogatás is fejlődik ezen a fronton, már lehet majd hangutasításokkal adni a készüléknek brit angol, francia, német, olasz és spanyol parancsszavakkal is.

Az okosórák felülete az új rendszer telepítését követően minden korábbinál szélesebb variálhatóságot fog nyújtani. A Samsung elmondása alapján a Galaxy Watch és a Galaxy Watch Active 24 új segédszámlappal bővül a meglévő 17 mellett. Ezeknek a segítségével rengeteg olyan információt lehet megjeleníteni, amik állandó jellettel leolvashatóak lesznek a karórák felületéről. És a megjelenés továbbra is óraszerű marad. Ezen felül a grafikus felhasználói felületet ért módosítás még az is, hogy megjelent a My Style funkció mindkét delikvensen.

Galéria megnyitása

A használatban levő alkalmazások folyamatosan szem előtt lesznek már a frissítést követően. Ezt olyan módon oldja meg a rendszer, hogy a főképernyő alján kirajzolja az appoknak a kicsinyített ikonját. Az óra folyamatosan az előtérben lehet így, és látszik majd, hogy a háttérben fut például a stopper vagy aktív hívás van folyamatban.

Egy másik felületi réteg változásnak hála pedig az óratulajdonosok minden eddiginél könnyebben tudják majd alakítani a gyorsindító panelnek a tartalmát.

Galéria megnyitása

A tervezők a Galaxy Watch Active 2 esetében már egy letisztultabb felületet használtak fel, és ezt is megkapták a korábbi gépek, így könnyebb lesz az interakció. A hangulatjelek beszúrását is egyszerűbbé tette a Samsung, bár valószínűleg ez a felhasználók szerény százalékét fogja komolyan érdekelni.

Ennél sokkal fontosabb, hogy a Galaxy Watch Active is megkapta már az érintésérzékeny peremeket varázsoló gesztust, vagyis úgy lehet húzgálni az embernek az ujját a kijelző körül, mintha ott lenne egy valódi lünetta. Végül a Samsung Health legújabb kiadása is megérkezett a régebbi órákra.

Galéria megnyitása

A Samsung a mostani lépésével ugyan nem tereli az újabb eszköz felé a régebbi megoldások gazdáit, de ezzel is szerezhet új vásárlókat. Az érdeklődők láthatják, hogy valószínűleg megfelelő támogatásban fognak részesülni a későbbiekben is, és ebből kifolyólag határozottabban dönthetnek a Samsung okosórája mellett a vásárláskor.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap