Samsung: Elérhető az S Pen SDK-ja

Samsung: Elérhető az S Pen SDK-ja

A Samsung a Galaxy Note modellek fejlesztése során mindig odafigyel az S Pen érintőtollaknak a tökéletesítésére is, és idén, a Galaxy Note9 esetében különösen nagy jelentőséget kapott ez a kiegészítő. A vállalat megoldotta, hogy az S Pen minden eddiginél több esetben lehessen a tulajdonosok hasznára, most pedig egy újabb lépést tett annak érdekében, hogy tovább népszerűsítse az S Pent.

A vállalat kiadta a szoftverfejlesztői csomagot az S Penhez, amivel lényegében bárki kihasználhatja az újdonságban rejlő lehetőségeket. A Samsung elsősorban a távvezérlési funkcióban lát nagy potenciált, ami az új S Pennél jelent meg. Ez az érintőtoll a rajta található gomb révén távolról képes irányítani a Galaxy Note9 okostelefonon futó alkalmazásokat. Egy prezentációnál például egyszerűen lehet léptetni a diakockák között, a kamera esetében exponálási opciót biztosít, a YouTube-on pedig szüneteltethető a lejátszás. Különböző műveleteket tud társítani a dupla és a szimpla kattintásokhoz is.

Galéria megnyitása

Az új S Pent rengeteg alkalmazásnál lehetne érdemben hasznosítani, de a Samsung igazából csak maroknyi funkciónál oldotta meg eddig a támogatását. A jövőben viszont ez talán megváltozik majd annak köszönhetően, hogy a dél-koreaiak előálltak az S Pen Remote SDK-vel. A frissen publikált szoftverfejlesztői csomag segítségével bármilyen program fejlesztője beépítheti a saját alkalmazásába a távvezérlésre használható érintőceruza kezelését. A Samsung az ide vonatkozó fejlesztői oldalon minden segítséget megad ahhoz, hogy az érdeklődők könnyen tudják implementálni az S Pen támogatást. Eredendően a kiegészítőt lehet használni több funkció elérésére is, de az S Pen Remote SDK a leírások alapján sajnos csak egyetlen funkciónál lesz kihasználható.

Az S Pen egyébként Bluetooth Low-Energy kapcsolattal dolgozik, ennek megfelelően alakul a hatótávolsága is, nagyjából 10 méteres távolságból lehet majd alkalmazni, szóval egy kisebb előadóteremnek gyakorlatilag bármelyik pontjáról lehetősége van a felhasználónak irányítani ezzel a mobilját. Az eszköz képes érzékelni a döntéseket, és 4096 nyomáspontot különböztethet meg. A 106,4 milliméter hosszú kiegészítő mindössze 3,1 grammot nyom, tehát rendkívül könnyű. Az S Pen üzemideje nagyjából fél óra, ami ugyan nem sok, de a feltöltése csak néhány másodpercet vesz igénybe, a benne található szuperkondenzátor nagyon hamar újult erőre kap a mobiltelefonba illesztést követően, és így tovább lehet vele irányítani a Samsung csúcsmodelljét.

Az S Pen Remote SDK közkincsé tétele mindenképpen jó lépésnek tűnik a gyártó részéről, kíváncsian várjuk mennyi alkalmazásfejlesztő fog lecsapni arra a lehetőségre, hogy integrálja a programjába az S Pen támogatását. Ez egy nagyon jó kényelmi dolog lehet sok esetben, viszont a népszerűségéhez nem fog hozzájárulni, hogy gyakorlatilag csak egyetlen mobilnál van ennek előnye. Néhány nagy nevet a Samsung biztosan megnyer majd, a többit pedig majd az idő eldönti.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap