Saját gamer mobilt készíthet a Tencent

Saját gamer mobilt készíthet a Tencent

A Tencent egy olyan kínai vállalatóriás, ami egyebek mellett játékok fejlesztésével is foglalkozik, és olyan híreket lehet hallani, hogy egy új gamer okostelefont szeretne létrehozni. A cég készüléke vagy teljesen a saját nevén futna, vagy egy erős partnerkapcsolat keretében egy másik márkanév alatt kerülhetne bevetésre. A szerkezet képességeiről még nem sokat lehet tudni, iparági források szerint a Tencent most keresi a partnerét, akivel megfelelő minőségben kivitelezheti a terméket.

Egy kínai vállalat beszámolója szerint a Tencent több lehetséges gyártóval is felvette a kapcsolatot az utóbbi időben, és azt egyelőre még nem lehet tudni, hogy melyik lesz a befutó. Állítólag a Tencent partnere lehet az ASUS, a Razer vagy a Xiaomi zászlaja alá tartozó Black Shark, illetve elvileg egy negyedik név is felmerült még, ez pedig a Wentai. A Wentai egy olyan gyártó, aki más márkáknak készít eszközöket, szóval nem a saját nevén küldi bevetésre a gépezeteket, tehát amennyiben vele köt szerződést az okostelefon előállítására a Tencent, szinte biztosan a saját neve alatt jelentheti be a készüléket.

Galéria megnyitása

A fenti vállalatok már dolgoztak felsőkategóriás eszközökkel, rendelkeznek tapasztalatokkal, vannak referenciáik, és a Tencent saját játékosoknak tervezett konstrukciója is csúcsmodellhez illő alapokra épülhet. A kínai forrás elmondása alapján a termék nagy valószínűséggel egy Qualcomm gyártású Snapdragon rendszerchipet fog felvonultatni, ami igazából túl nagy meglepetésre nem ad okot, hiszen eddig a legtöbb gamer okostelefon ilyennel a fedélzetén került a boltok polcaira.

A Digitimes korábban arról számolt be, hogy az ASUS munkáját szeretné segíteni a Tencent következő generációs ROG Phone megalkotásakor, de most úgy fest, hogy ez talán még egyáltalán nem lefutott dolog. Több gyártóval is egyeztethet a lehetőségeiről a kínai alakulat, és bár az első ROG Phone alapján kiváló döntés lenne az ASUS-szal összeállni egy közös termék erejéig, valójában a többiek korábbi készülékei mellett is ki lehet emelni különböző erényeket.

Bármelyik fent említett gyártó nyerje el a Tencent partnerségét, óriási segítséget jelenthet egy igazán komolyan vett fejlesztésben. A Tencent főleg Kínában – de már világszerte is – óriási hátszelet biztosíthat egy új okostelefon számára, hiszen olyan fejlesztők rész vagy teljes tulajdonosa, mint például az Epic Games, a Supercell (Clash of Clans) vagy a Riot Games (League of Legends). És az ő nevéhez köthető egyebek mellett a mobilos PUBG kiadás megalkotása is.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap