Runescape: rohadt paradicsomot a botoknak!

Kreatív megoldást találtak a botterek megbüntetésére Runescape alkotói.

Runescape: rohadt paradicsomot a botoknak!

A Runescape fejlesztője, a Jagex új területtel bővítette ingyenesen játszható böngészős MMO-jának világát. A Botany Bay névre hallgató pálya azonban nem új kalandokkal vagy kincsekkel várja a kalandozókat: ide kerülnek azok, akiket botoláson kapnak a játékban, és a bűnösök sorsáról játékostársaik döntenek. A rajtakapott csalókat kétszer is figyelmeztetik, mielőtt a bíráik elé kerülnének, és avatarjukat is megváltoztatják, hogy a mindenki lássa, kikkel van dolga. Botany Baybe csak azok kerülnek, akik ezek után sem hagynak fel bűnös tevékenységükkel, ott viszont már nincs apelláta, örökre száműzik őket a játékból.

"Nagyon keményen bánunk a csalókkal, és ezzel az egyedi módszerrel szeretnénk megszégyeníteni azokat, akik megszegik négy legfontosabb szabályunk egyikét" – mondta a Runescape dizájnere, Mark Ogilvie. "Már régóta szerettük volna megtenni ezt a lépést, és reméljük, hogy a csalók cselekedeteire még többen felfigyelnek a közösségből, és közelebb kerülhetünk célunkhoz, a botolás kiirtásához a játékból. Közösségünk mindig is elítélte azokat, akik botok segítségével kijátsszák a rendszert, különösen amiatt, mert ez saját kemény munkájukat és eredményeiket értéktelenítette el. Botany Bayben szó szerint megbilincseljük a bűnösöket, és a közösség dönt a sorsukról. Azok, akik bíróként többször is részt vesznek ilyen ítélkezésben egyedi kozmetikai jellegű tárgyakat kapnak a játékban."

A lincselés szellemiségéhez igazodva ez a jutalom egy vasvilla lesz, amely minél többször ítélkezik a játékos, ez a tárgy annál díszesebbé válik, a végén már az ágai is lángolni fognak. Az ítélkezésben résztvevő játékosok arról is szavazhatnak, milyen módszerrel szabaduljanak meg a bűnös avataroktól. A kivégzések listáján sok érdekes és kreatív megoldás szerepel, a sárkány általi agyontaposástól kezdve a Runescape isteneinek haragjáig, ami pusztító fénysugár formájában manifesztálódik. A botokat szavazatszámlálás közben rohadt gyümölccsel is meg lehet dobálni.

 

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward