Runescape: játékpénzből valós adomány

Virtuális pénzüket valódi jótékonyságra fordíthatják a Runescape játékosai.

Runescape: játékpénzből valós adomány

A Runescape ingyenesen játszható fantasy MMO játékosai most a játékbeli aranyukat valós jótékony célokra adományozhatják. A játékot fejlesztő Jagex novemberi jótékonysági programja keretében indította el a Well of Goodwill programot, melynek segítségével a játékosok hátrányos helyzetű, veszélyeztetett, vagy komoly betegségben szenvedő fiatalokat támogathatnak.

Nemcsak játékbeli aranyat lehet adományozni, hanem tárgyakat és bondokat is; minden 10 millió arany után a Jagex 1 dollárt adományoz olyan jótékonysági szervezeteknek, mint a GamesAid, Willow, SpecialEffect, Action for Kids és az Internet Watch Foundation. A bondok esetében a cég teljes belőlük származó bevétele megy jótékony célokra.

A cég létrehozott egy valós időben működő összesítőt, amely mutatja az épp aktuálisan összejött összeget és a legnagylelkűbb adományozókat is. A cikk írásakor épp 100 051 901 852 játékbeli aranypénzen állt a számláló.

"Úgy hisszük, hogy a Well of Goodwillel létrehoztuk a tökéletes rendszert, melynek segítségével lehetővé tesszük, hogy játékosaink játékbeli erőfeszítésekkel támogathassák az arra érdemes jótékonysági szervezeteket, anélkül, hogy ténylegesen a zsebükbe kelljen nyúlniuk" - mondta Riaan Hodgson, a Jagex munkatársa. A Well of Goodwill nem mellesleg masszív aranyelnyelőként is működik, amely így jó hatással van a játék gazdaságára.

Az alábbi videó összefoglaló a játék októberi újdonságaiból szemezget.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward