Shop menü

RÖVIDESEN EURÓPÁBA JÖN A XIAOMI 13 ULTRA, ÉS MÁR A DXOMARK-NÁL IS JÁRT

Nagy bejelentésre készül a Xiaomi, és az új csúcsmodellje, ami a kamerára lett kihegyezve, túl van a DXOMARK tesztjén, de nem jutott az élmezőnybe.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Rövidesen Európába jön a Xiaomi 13 Ultra, és már a DXOMARK-nál is járt

A Xiaomi nagy bemutatóra készül a következő héten, és ezúttal nem egy olyan eseményről beszélhetünk, ami Kínában lesz, hanem globális rendezvényről van szó. A vállalat elkezdi globálisan terjeszteni a csúcsmobilját, és előre láthatólag ezzel együtt egyéb termékek is szélesebb körben elérhetővé válhatnak.

Június 12-én lesz a Xiaomi nagyszabású rendezvénye, melynek keretében a 13 Ultra Európa felé veszi az irányt.

Németországban, Franciaországban, Spanyolországban és Olaszországban már biztosan hamarosan megvásárolható lesz a Xiaomi zászlóshajója, melynek fejlesztésébe a cég minden tudását beletette. Ráadásul vannak olyan jelek, melyek alapján nemcsak a Xiaomi 13 Ultra érkezésére kell számítani globálisan.

Galéria megnyitása

A Xiaomi Pad 6 kapcsán a vállalat arról számolt be, hogy június 13-án fog Indiában landolni, illetve május végén már Spanyolországban is felbukkant, így nem lenne túlzottan meglepő, ha a jövő heti eseményen a 13 Ultra mellett ez a készülék is újabb piacokon jelenne meg Európa-szerte.

A prémium termékeknek megrendezendő eseményen a vállalat egyéb aprósággal, viselhető kiegészítővel is készülhet. A feltételezések szerint előkerülhet a Xiaomi Band 8 is, szóval érdemes lehet várni a híreket, hogy alakul az európai kínálata.

Galéria megnyitása

A Xiaomi 13 Ultra árazásáról a bemutatón beszélhet majd a vállalat, de korábbi információk alapján elég mélyen a zsebébe kell majd nyúlnia a vásárlóknak. Az a hír járja, hogy 1300 euró körüli vételárról beszélhetünk majd az eurózónában. Az pedig borítékolható, hogy Magyarországon ennél is többe fog kerülni a készülék.

Ez az okostelefon elsődlegesen a kamerára ment rá, képalkotásban igyekezett lenyűgözőt mutatni, de érdekes módon a függetlennek tartott DXOMARK tesztjén nem tudott kiemelkedő eredményt összehozni a készülék. A 13 Ultra csak a 14. helyet szerezte meg az összetettben 140 ponttal. Persze arról azért nincs szó, hogy emiatt szégyenkeznie kellene, hiszen olyan okostelefonokkal van holtversenyben a cég értékelései alapján, mint a Galaxy S23 Ultra, a Vivo X90 Pro+ és a Google Pixel 7.

Galéria megnyitása

Az meglepetés, hogy a Xiaomi Mi 11 Ultra 2021-ből egy hajszállal egyébként jobb pontszámot hozott össze annak idején, mint most a 13 Ultra modell. De valójában a számok is többnyire azt igazolják, hogy annak idején a Mi 11 Ultra egy valódi etalonnak számított. A zoomolásra használatos kamerája és az ultraszéles látószögű egysége is nagyobb szenzort használt két éve, mint most, és a főkamerája sem lett lényegesen jobb ebből a szempontból, mert a Mi 11 Ultra is nagyon magasra tette a lécet.

Ettől függetlenül biztosan jól fogy majd a Xiaomi 13 Ultra a márkához mérten, azt ugyanis folyamatosan hangsúlyozza a cég, hogy egyre több valódi prémium okostelefont tud eladni globálisan. Ezt pedig ugyancsak igazolják a számok, hiszen a cégnek az idei első negyedévben minden korábbinál magasabb lett a nyeresége az okostelefonok értékesítéséből, most először 10 százalék fölé tudott menni. A cég valószínűleg mindent meg is tesz majd azért, hogy az új zászlóshajóból még többet tudjon értékesíteni, mint az elődjéből, a 12S Ultrából.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére