Routerújdonságok a Belkintől

Alaposan felkavarta az állóvízet a Belkin a hálózati routerei terén, kezdve rögtön egy olyan új Ethernetes hálózati routerrel, amely a ház áramvezetékein keresztül működik.

Routerújdonságok a Belkintől

Alaposan felkavarta az állóvízet a Belkin a hálózati routerei terén, kezdve rögtön egy olyan új Ethernetes hálózati routerrel, amely a ház áramvezetékein keresztül működik.

A Powerline sorozat 85 és 200Mbps közti átviteli sebességeket biztosít az adott modell képességeitől függően, ami akár 300 méteres körzeten belül is fennakadásmentesen biztosítja akár a gyorsabb internetezés, akár a streaming videózás lehetőségét is - miközben AES kódolás segítségével gondoskodnak arról is, hogy kívülről senki illetéktelen ne kukkanthasson be csak úgy a hálózatba.

A Powerline Starter Kit mindössze száz dollár ellenében egy már meglévő routerhez, valamint egy számítógéphez ad egy-egy adaptert, a sebessége mindössze 85Mbps, a kódolás pedig 64 bites. Az AV Starter Kit egy szinttel feljebb, $150 ellenében HomePlug AV-támogatást is kínál házimozi-rendszerekhez, valamint teljes 200Mbps-es sebességet és 128 bites kódolást. A legfelső szintet pedig a Powerline Av+ Starter Kit képviseli, $180 értékben, amely az egyik adapter helyett háromportos Ethernet-csatlakozót ad, amire több gépet vagy AV-eszközt is ráköthetünk. Amerikában legalábbis októberre várható mindhárom termék.

Emellett azonban nem lazsáltak a vezetékmentes övezetben sem, újratervezték a Wireless Router szériájukat is: mostantól mindegyik modell függőlegesen áll, így még kevesebb helyet foglalva. Itt a $120-os N+ Wireless Router vezeti a sort, a maga teljes 802.11n-es Wi-Fi-jével, USB-jével, számos gigabit Ethernet-portjával és kijelző LEDjeivel. Valamivel olcsóbban, $80-ért kapható az N Wireless Router, amely már LED- és USB-mentes, valamint az Ethernet is lassabb. Aki pedig a lehető legköltségkímélőbb megoldást keresi, annak kínálnak még $60 és $40-os változatokat is, arányosan csökkentett képességekkel.

A Wi-Fi routerek közül a legolcsóbbat kivéve mindegyik támogatja a WPS-es automata vezetékmentes hálózatfelállítást, és várhatóan szintén októbertől lesznek elérhetőek a nagy vízen túl.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward