RGB LED alapú világítással ellátott külső SSD ház az ASUS-tól

Az USB 3.1 Gen2 Type-C porttal rendelkező külső SSD ház óriási hűtőbordaként is funkcionál, így az SSD stabilan is egyenletesen üzemelhet.

RGB LED alapú világítással ellátott külső SSD ház az ASUS-tól

Az ASUS RoG sorozata már manapság is igen szerteágazó, hiszen az alaplapoktól a videokártyákon át a monitorokon keresztül egészen a tápegységekig rengeteg termékcsoport foglal helyet benne, természetesen számos periféria is. A vállalat illetékesei a jelek szerint találtak egy piaci rést, amit érdemes lehet betömködni egy új termékkel, ami nem más, mint a RoG Strix Arion. Ez tulajdonképpen egy pofás külső SSD ház, ami a RoG sorozatra jellemző modern és vagány dizájnt követi, valamint az RGB LED alapú világítás sem hiányzik róla, amihez még Aura Sync támogatás is jár, így összehangolhatjuk a működését a rendszer többi komponensével. A termék USB 3.1 Gen2 Type-C csatlakozóval rendelkezik, így 10 Gbps-os adatátviteli sávszélességet foghat munkára.

Galéria megnyitása

Az új külső SSD ház fedélzetén M.2-2280-as, M.2-2260-as, M.2-2242-es, illetve M2-2230-as formátumú SSD kártya kaphat helyet, a rögzítést pedig szerszámmentes módszerrel oldották meg: csak a helyére kell tekernünk egy csavart, ami puszta kézzel is könnyedé kivitelezhető műveletnek tűnik. Arra persze érdemes odafigyelni, hogy a házban csak és kizárólag azok az SSD kártyák férnek el, amelyeken nincs gyári hűtőlemez – maga a ház egyébként hűtőbordaként is szolgál. Az alumíniumötvözetből készített termék hővezető lapkával gondoskodik az SSD stabil és bűvös működéséről, így a teljesítmény is kiszámítható.

Galéria megnyitása

A mellékelt USB-C->USB-C, illetve USB-C->USB-A kábeleknek köszönhetően a termék többféle konfigurációval is tökéletesen kompatibilis, az adatátvitelt és a tápellátást pedig ugyanazon a kábelen keresztül oldja meg. Arról sajnos nincs hivatalos információ, hogy pontosan mely USB 3.2-> PCI Express 3.0 hídchipet használja a termék, ám nincs kizárva, hogy már a Realtek új, RTL9210-es megoldása dolgozik a fedélzeten, ez ugyanis RGB vezérlő képességekkel is rendelkezik. A külső SSD ház ezzel a vezérlővel maximum 1,25 GB/s-os nyers adatátviteli sávszélesség elérésére képes, ami ebben a kategóriában figyelemreméltó.

Galéria megnyitása

Az új külső SSD ház megjelenésével és várható ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban egyelőre nincs információ.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap