Resident Evil: Umbrella Corps - új kompetitív shooter

A Capcom egyelőre mégsem folytatja a Resident Evil fősorozatát, helyette újabb mellékág érkezik.

Resident Evil: Umbrella Corps - új kompetitív shooter

A nevet már egyszer hallottuk korábban egy védjegy bejegyzése után, most viszont a Capcom fel is fedte végre, mit takar a Resident Evil: Umbrella Corps. Konkrétan egy kompetitív shootert, ami nagyjából úgy néz ki, mint a Raccoon City és a Call of Duty keveréke. A fejlesztők szerint nagyon pörgős meccsekre számíthatunk, viszonylag kis pályákon, melyeket a Resident Evil ikonikus helyszínei alapján hoztak létre.

Kapunk persze történetet is, bár ez a kifejezés talán túlzás. Az alapokat mindannyian tudjuk: a gonosz Umbrella Corporation a genetikai kísérleteivel és biofegyvereivel szépen elhozta nekünk a világméretű katasztrófát. Ugyan a céget 2003-ban lelőtték, bőven maradtak utána hasonló vállalatok, akik szeretnék folytatni az Umbrella hagyományait. Ezek a cégek aztán felbéreltek mindenféle különleges osztagokat, hogy elzárt fertőzött zónákban kísérleti harcokat folytassanak más zsoldosokkal szemben.

Galéria megnyitása grid_on

Ami a játékmenetet illeti, alapvetően természetesen az ellenséges csapat elpusztítása a célunk, de ezek mellett meg kell küzdenünk más veszélyekkel is a pályán. Nyilván a zombikról van szó, akiket egyébként használhatunk élő (ööö, izé) pajzsnak is. A hagyományos lőfegyverek mellett lesz majd mindenféle brutális közelharci cucc (például egy balta), meg olyanok, mint a szöges bakancs, vagy éppen a zombikat sokkoló eszköz.

A Resident Evil: Umbrella Corps egyébként Unity motorra épül, és kizárólag PS4-re és PC-re fog megjelenni 2016 elején, mégpedig 29,99 eurós áron.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward