Repült a Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 vezető írója és kreatív igazgatója

Mindkettejüket teljes meglepetésként érte a dolog.

Repült a Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 vezető írója és kreatív igazgatója

A Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 vezető írója Brian Mitsoda, és és Ka'ai Cluney kreatív igazgató is távozott a projekt éléről. Mindez teljes meglepetésként ért minden érintettet, ugyanis azt mondták, hogy sem a Hardsuit Labs stúdió, sem pedig a kiadó Paradox Interactive nem jelezte soha, hogy elégedetlenek lennének a munkájukkal.

Maga a tény, hogy változások zajlanak a csapat körül, nem akkora meglepetés. Néhány héttel ezelőtt a Paradox Interactive és a Hardsuit Labs egy közös közleményben tudatta, hogy a játék késni fog, így 2020 csak jövőre jelenik majd meg, hogy a lehető legjobb terméket tudják kiadni a kezeik közül. Ehhez pedig szervezeti változásokra figyelmeztettek a csapatok belül.

Úgy tűnik, ezek a változások most kezdtek beérni, így Brian Mitsoda és Ka'ai Cluney elkerültek a jelenlegi pozíciókról. Ez rendkívül meglepő, hiszen a kreatív igazgató mondhatni a játék "feje", a vezető író fontosságát pedig nem igazán kell túlmagyarázni, főleg egy szerepjáték esetében.

Egyelőre annyit tudni biztosan, hogy Alexandre Mandryke érkezik kreatív konzultánsi pozícióba, hogy átvegye a kreatív igazgató feladatait. Ő korábban olyan játékokon dolgozott, mint az Assassin's Creed és a Far Cry.

"Értékeljük és elismerjük Brian és Ka'ai hozzájárulását a projekthez, ami nagyon fontos volt ahhoz, hogy felállítsuk a játék történeti vonalát és sötét hangulatát, és végső soron egy méltó folytatást készíthessünk a Bloodlines számára. Mindkettejüknek sok sikert kívánunk a jövőben" - szól a Hardsuit és a Paradox közleménye.

Brian Mitsoda távozása különösen azért lehet fájdalmas, mert ő dizájnerként és íróként is dolgozott az első Vampire: The Masquerade - Bloodlines-játékon, így a rajongók számára ő jelentette a biztosítékot, hogy a folytatás hű marad az elődjéhez. A vezető író pozíciót egyébként már júliusban megszüntette a Hardsuit, de Mitsoda továbbra is a projekten maradt, így tehát korábban úgy tűnt, hogy csak adminisztratív jellegű változásról van szó.

"A sokkoló kifejezés nem is igazán írja le azt, amit jelenleg érzek. Közel öt éven keresztül dolgoztam a Bloodlines 2-n, a történetet és a főszereplőket eredetileg még a nappalimban találtuk ki páran. Én alakítottam ki a projekt alapjait, amivel megkerestük a Hardsuitot és a Paradoxot még Las Vegasban, és a kezdetektől fogva én feleltem a narratíváért, hosszú napokat és gyakran hétvégéket dolgozva, hogy egy igazi folytatást kaphasson a Vampire: The Masquerade - Bloodlines. Soha nem volt jele annak, hogy ne lettem volna sikeres a pozíciómban" - nyilatkozta Mitsoda.

Hozzátette, hogy egyáltalán nem is beszéltek vele az üggyel kapcsolatban, és semmi köze nem volt ahhoz sem, hogy elcsúsztatták a játék megjelenését. Tudomása szerint a narratíva fejlesztése közben semmi olyan nem történt, ami a játék halasztását eredményezte volna, és nagyon büszke az ő és csapata munkájára. Azt viszont nem tudja, hogy ebből a munkából mennyi marad meg, és azt mikor láthatják majd a játékosok.

"Nagyon kiábrándult és frusztrált vagyok, hogy számomra itt a vége ebben a projektben. Nagyon sokat jelentett viszont a Bloodlines-közösség támogatása, és remélem, hogy ami végül megjelenik, az annyira jó lesz, amennyire én szerettem volna. Köszönöm mindenkinek a sok éven át tartó támogatást" - fejezte be gondolatait.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap