Rengeteg újdonság lapul a Noctua standján

Az osztrák gyártó számos olyan terméket mutatott meg, amelyek csak hónapok múlva kerülnek az üzletek polcaira.

Rengeteg újdonság lapul a Noctua standján

A Noctua idén is sok újdonságból adott ízelítőt a Computex alkalmával, amelyek többsége az év végén, illetve a következő év elején kerül az üzletek polcaira, azaz még elég sokat kell rájuk várni.

Aki új csúcskategóriás processzorhűtőre vágyik, mindenképpen érdemes néhány pillantást vetnie az NH-D15 és az NH-D15S alapjaira épülő „D” típusú megoldásra, ami 7 darab nikkelezett hőcsővel és nikkelezett réz talpazattal rendelkezik. A hűtőtömb hasonló aszimmetrikus dizájnnal rendelkezik, mint az NH-D15S, hűtőfelülete azonban 10%-kal nőtt, így jobb hűtőteljesítményt nyújt majd. Az aszimmetrikus dizájn jóvoltából a legfelső PCI Express slot használatát nem akadályozza a termék, a magasabb memóriamodulok számára pedig 65 milliméternyi helyet kínál, ami az esetek többségében pont elég is lesz.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A termékből ráadásul rögtön kétféle változat is érkezik: az egyik egy, a másik két ventilátorral érkezik. Ennek köszönhetően mindenki megtalálhatja a számítását: az is, aki maximális hűtőteljesítményre vágyik, valamint az is, aki egy kiváló teljesítményű, a lehető legtöbb hardverkomponenssel kompatibilis megoldást keres. Az új processzorhűtőre a Noctua méltán népszerű NF-A15 PWM légkeverője kerül, amellyel a TR4-es processzorfoglalat esetében akár 400 W feletti hűtőteljesítmény is elérhető lesz. Az új processzorhűtő az összes aktuális AMD processzorfoglalatra felszerelhető lesz, igaz, a TR4-es foglalatot egy külön modell veszi célba, de ezzel együtt az Intel LGA20xx és LGA115x processzorok felett is helyet kaphat. A tervek szerint ez a modell a következő év első negyedévében kerül forgalomba, méghozzá a Noctua NT-H2-es pasztájával ellátva.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A vállalat azoknak is készül némi újdonsággal, akik szeretnék már a klasszikus Noctua színvilágot valami más, menőbb dizájnra cserélni. Őket a Chromax sorozat szolgálja ki, amelyben az NH-D15, az NH-U12S, illetve az NH-L9i egyaránt jelen van, természetesen fekete ventilátorral szerelve. A processzorhűtőkre opcionálisan kék, piros, fehér, zöld, illetve sárga rezgéselnyelő gumibetéteket, valamint kábeleket és hűtőborításokat is kérhetnek az érdeklődők. Az új modellek várhatóan 2019 negyedik negyedévében jelennek meg.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A standon felbukkant egy igen masszív, teljesen passzívan működő megoldás is, ami a természetes légáramlást veti be a hő leadásához. Az adott házat alacsony zajszintű rendszerventilátorral is elláthatjuk, így a hűtő dolgát nagyban segíthetjük, de igény esetén akár ventilátort is szerelhetünk rá, igaz, akkor elvész a passzív dizájn értelme. A hűtőtömb alap esetben 120 W-os TDP keretig használható teljesen passzív, ventilátor nélküli rendszerben, de ha a házban ventilátorok is vannak, akkor akár 180 W-os hűtőteljesítmény elérésére is van mód. Az aszimmetrikus dizájnnal rendelkező processzorhűtő nem akadályozza a felső PCI Express slot használatát, valamint a memóriafoglaltok fölé sem lóg be, így a magas modulokkal is jól megfér. A terméket az AMD Socket AM4-es, illetve az Intel LGA-115x processzoraihoz lehet használni, a hőátadás hatásfokát pedig ebben az esetben is NT-H2-es paszta javítja. Az új processzorhűtő valamikor 2020-ban jelenhet meg.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A Noctua egy Redux processzorhűtőt is bemutatott, ami lényegében az NH-U12S alapjaira épül, egyetlen ventilátorral rendelkezik, de igény esetén a mellékelt rögzítőkkel egy második ventilátort is fel lehet szerelni rá. Maga a ventilátor egyébként egy NF-P12 redux típusú modell lesz, amely PWM támogatással rendelkezik. A processzorfoglalatokat a már jól ismert SecuFirm2 rögzítő keret szolgálja ki, így a konzumerpiaci AMD és Intel processzorfoglalatokra gond nélkül fel lehet majd szerelni a terméket. Ez a változat 2020 első negyedévében jelenik meg.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A standon a fentiek mellett a Chromax sorozatú fekete és fehér ventilátorok is jelen voltak. Feketében az NF-A20 PWM, NF-A12x25 PWM, NFA12x15 PWM, NF-A9 PWM, NF-A9x14 PWM, illetve NF-A8 PWM modellek lesznek elérhetőek, míg fehérben az  NF-A15 PWM, NF-A14 PWM, illetve az NF-F12 PWM típusok jelennek meg. Egyes modellek 2019 negyedik negyedévében, a többi pedig 2020 első negyedévében kerülnek forgalomba.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A ventilátor-prototípusok között találkozhatnak az érdeklődők vékony (Slim) megoldásokkal is, amelyek 140, 80, 70 és 50 milliméteres méretben kerülnek forgalomba. Az 50 milliméteres modell mindössze 10 milliméter vastag lesz, míg a többiek 15 milliméteres kivitelben kerülne forgalomba.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A sok PC-s termék mellett egy asztali ventilátor is feltűnt a felhozatalban, ami sokkal több érdekes és fontos technológiát vet be a maximális hatékonyság érdekében, mint azt elsőre gondolnánk. A ventilátor alapját a Noctua NF-A12x25-ös megoldása adja, ami 120 milliméteres kivitelben érkezik, hatásfokát és zajszintjét pedig a jól ismert Airflow Amplification System növeli, ami a progresszív légáram-gyorsítást, a venturi effektust, valamint a hélix energia-visszanyerő technológiát veti be annak érdekében, hogy működés során ne csak hatékony, de halk is legyen. Az új asztali ventilátor 2020 folyamán jelenhet meg.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap