Rekordot döntött a Bitcoin, az Ethereum és az XRP – Még sosem értek ennyit

A kriptovaluták szárnyalnak, aminek több oka is lehet. Kérdés, meddig tart ki a lendület.

Rekordot döntött a Bitcoin, az Ethereum és az XRP – Még sosem értek ennyit

A kriptovaluták árfolyama gyakorlatilag tavaly szeptember-október óta emelkedik, főként a Bitcoin árfolyamára mondható ez el, de az emelkedése a többi kriptovaluta jegyzésére is pozitívan hatott, így több rekord is megdőlt az elmúlt hónapok során.

Ma, 2021. április 13-án szintén rekordot könyvelhetünk el, ugyanis a Bitcoin eddig nem látott magasságokba látogatott el, már ami az árfolyamot illeti: közép-európai időzóna szerint 14:16 perckor 63186,19 dollárt ért egyetlen Bitcoin, ami 19,01 millió magyar forintot takar.

Galéria megnyitása

Persze nemcsak a Bitcoin, hanem a második legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező Ethereum is alaposan kilőtt, ugyanis egészen 2293,23 dollárig emelkedett az árfolyama, ami 674 639,80 forintos árfolyamot jelent.

Galéria megnyitása

A Bitcoin az elmúlt 24 órában 4,40%-os növekedést produkált, míg az Ethereum esetében ez 4,53 %-volt hírünk írásakor. Nagyot lépett előre az XRP is, ami egészen 1,73 dollárig erősödött, azaz egyetlen XRP-ért 521,76 forintot kértek. A 24 órás növekedés hírünk írásakor 22,97%-ot képviselt, ami nem csekély.

Galéria megnyitása

Hogy mi lehet a háttérben? Egyrészt holnap lép tőzsdére a Coinbase, ami rendkívül fontos esemény, hiszen a maga kategóriájában úttörőnek számít a vállalat – eddig egyetlen kriptotőzsde sem lépett be a nyilvános piacra. A másik ok az, hogy már sokan várják a hivatalos amerikai inflációs jelentést, amellyel kapcsolatban egyelőre eléggé borúlátó a piac: márciusra 2,5% körüli inflációt várnak, és ez az érték a közeljövőben még tovább romolhat. Utóbbi miatt többen is a kriptovaluták felé fordulnak, hogy kikerüljék az infláció negatív hatásait, ez pedig az árfolyam emelkedését eredményezi, ahogy az most is látható.

Nincs kizárva, hogy az elkövetkező napokban az említett jelentés fényében tovább emelkednek az árfolyamok, valamint a Coinbase holnapi tőzsdére lépése után is van esély árfolyam-növekedésre, de hogy tényleg így lesz-e, azt majd meglátjuk.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap