Shop menü

REJTETT TÁPALJZATOT KAPOTT A COLORFUL ÚJ GEFORCE RTX 4070-ESE

Az új videokártya Kínában már el is érhető kereskedelmi forgalomban.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Rejtett tápaljzatot kapott a Colorful új GeForce RTX 4070-ese

A videokártyák szegmensében egy új trend kezdett terjedni, amelynek eredményeként egyre több és több modellnél alkalmaznak rejtett PCI Express tápaljzatokat a gyártók annak érdekében, hogy a tápkábeleket esztétikusabban lehessen elvezetni, így az összkép is sokkal szebb. Ezzel a megoldással a +12VHPWR tápcsatlakozók esetében a megtörésből és a túl nagy ívben történő hajtásból eredő problémák is elkerülhetőek, valamint a rendszer szellőzése is fokozható, hiszen kevesebb kábel kerül a levegő útjába.

Galéria megnyitása

A legújabb rejtett tápcsatlakozós videokártya ezúttal a Colorful műhelyéből érkezett és GeForce RTX 4070-es alapokra támaszkodik. A fehér dizájnnal rendelkező videokártya hátlapi hűtőlemezénél alakították ki a rejtett slotot, amit egy mágnesekkel rögzülő fedlap takar, így igazából szerszámok nélkül megoldható a tápkábel helyére illesztése. A Colorful iGame GeForce RTX 4070 Ultra Z OC esetében a tápkábel a nyomtatott áramköri lap hátsó élének közepén került elhelyezésre egy nyolctűs PCI Express tápaljzat, amihez kényelmesen csatlakozhat a tápkábel, hiszen elegendő hely áll rendelkezésre, az alaplap felőli oldalon pedig a videokártya hűtő lamellái is hiányoznak egy kisebb részen, így ott könnyedén kivezethető a tápkábel egészen az alaplaptálca mögé.

Galéria megnyitása

A Colorful iGame GeForce RTX 4070 Ultra Z OC nem egy apró videokártya, ugyanis 313,5 milliméter hosszú, 118,8 milliméter széles és 50,5 milliméter magas, azaz nem minden számítógépházban fér majd el kényelmesen. A melegedő komponensek hűtéséről három darab ventilátorral ellátott megoldás gondoskodik, még némi RGB LED világítás is helyet kapott a fedélzeten.

Galéria megnyitása

Az új videokártya szokás szerint egy AD104-es típusú grafikus processzor köré épül, ami 5888 aktív CUDA maggal, 184 textúrázóval, 64 renderelő egységgel, 184 Tensor maggal, valamint 46 RT maggal rendelkezik. A GPU 192-bites memória-adatsínen keresztül kapcsolódik a 12 GB-nyi GDDR6X , ami 21 GHz-es effektív órajelen üzemelhet, így a memória-sávszélesség értéke 504,2 GB/s. A GPU alap esetben 1920 MHz-es magórajelen és 2475 MHz-es GPU Boost átlag-órajelen dolgozik, ez a referencia érték, ám az OC gomb használatával 1,2%-os tuningra nyílik mód, ugyanis a GPU Boost átlag-órajel 2505 MHz-re ugrik. A videó kimenetek között ezúttal is három darab DisplayPort 1.4a, illetve egy HDMI 2.1-es port sorakozik, míg a tápellátásról +12VHPWR helyett rejtett nyolctűs PCI Express tápaljzaton keresztül gondoskodhatunk.

Az új videokártya Kínában már feltűnt, ahol 710 dollárnak megfelelő összegért kapható.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére