Pulzusmérővel ékeskednek a Fossil új okosórái

A Q Venture HR és a Q Explorist HR egyaránt a Wear OS operációs rendszerrel szolgál, de van némi méretbeli különbség közöttük.

Pulzusmérővel ékeskednek a Fossil új okosórái

A Fossil kínálatában már egészen sok okosóra található, még akkor is, ha csak a sajátmárkás megoldásokra gondolunk, nem az összesre, ami a Fossil Group alá tartozik – rengeteg divatmárka van a vállalat kezében. Ezúttal is rögtön kettő újdonságról számolhatunk be, melyek szinte mindenben megegyeznek a fizikai méretüket leszámítva.

Galéria megnyitása
Fossil Q Explorist HR

A Q Explorist HR néven érkező okosóra a férfiak csuklóján mutat majd jobban, ez ugyanis már 45 milliméteres tokba lett foglalva, és így egészen robosztus. A társa viszont, a Q Venture HR már sokkal szolidabb méretet öltött, csak 40 milliméteres az átmérője, és itt már inkább a hölgyek lesznek a célkeresztben, jól látható ez a kiviteleken is. A Q Venture HR arany, rózsaarany és ezüst színekben jön bőr vagy fém szíjjal, és változattól függően kövekkel kirakva. A Q Explorist HR esetében már a sötétszürke és a fekete színek is előkerültek az ezüst és a rózsaarany mellett, és itt is acél vagy bőr szíjjal lehet számolni. Ez egyébként szabványos méretű és cserélhető is könnyedén, a Q Explorist HR 22, a Q Venture HR pedig 18 milliméteres szíjjal használható. Az eltérő méretű házakba különböző kijelzők kerülhettek, de erről a paraméterről nem számolt be a Fossil.

Galéria megnyitása
Fossil Q Explorist HR

A Wear OS operációs rendszert futtató szerkezetek kiváló lehetőségekkel fognak szolgálni, a vásárlók pedig egyebek mellett rengeteg digitális számlapból válogathatnak majd. Az okosórákat a Qualcomm Snapdragon 2100 chip fogja mozgásba lendíteni, a rendszermemória a hírek szerint 512 MB-os mérettel, a háttértár pedig 4 gigás kapacitással szolgál, ez utóbbin a felhasználói adatok mellett néhány zenét is tárolhat majd az eszköz gazdája. Ezek a karórák már ideális társak azoknak, akik sokat sportolnak, és ehhez keresnek megfelelő viselhető kiegészítőt. A megszokott mozgási szenzorokon felül ugyanis van az újdonságokban pulzusmérő, valamint még GPS vevő is, így nem kell ahhoz sem az okostelefon, hogy az ember rögzítse a pontos útvonalát és sebességét. Kiemelendő még továbbá az, hogy NFC-vel is rendelkeznek a szerkezetek, így a Google Pay szolgáltatás használata sem fog akadályokba ütközni.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Az acélból készült páros nem pánikol egy kis víztől, ami mindenképpen jó hír – 3 ATM nyomást (30 méter) tudnak elviselni a termékek, szóval komolyabb vízi sportnál már le kell őket venni. Az nem derült ki, hogy milyen telep található bennük, de a Fossil elmondása alapján mindkettő bírni fogja több mint 24 órán át a kiképzést egy töltéssel, szóval nem kell attól félni, hogy nap közben bedobják a törölközőt. A hálózati töltő mágnesesen csatlakozik a viselhető kiegészítőhöz, szóval elméletileg könnyen fel lehet majd pattintani, és mindig jól ül majd a helyén. A kompatibilitást tekintve legalább az Android 4.4 vagy az iOS 9.3 szükségeltetik a használatukhoz.

A Fossil ugyanúgy árazta be a Q Venture HR és a Q Explorist HR modelleket is, az értük kifizetendő összeg nem tükrözi a méretbeli eltérést. A rozsdamentes acélból készült eszközök 300 eurós áron kelletik majd a bájaikat, a bőrszíjasoknál pedig 270 eurós árral kell számolni. A szállítás a tervek szerint még a gyáron beindulhat, de sokfelé már csak ősszel jut majd el.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward