pSLC gyorsítótárat használó microSD-t készített a Transcend

A termék ezáltal képes lesz rövid ideig kiemelkedő írási sebességet nyújtani, ezáltal rugalmasabban használható.

pSLC gyorsítótárat használó microSD-t készített a Transcend

A Transcend nagyon széles kínálattal rendelkezik a memóriakártyák szempontjából, de most egy különösen érdekes megoldással rukkolt elő, hogy még tovább gazdagítsa a palettáját. Az USD230I névre hallgató újdonság SLC gyorsítótárat kapott, amire korábban még nem sűrűn volt példa, pedig sokszor jöhetne jól.

Az USD230I memóriakártya a rásütött feliratok alapján UHS-I interfésszel rendelkezik, ennek megfelelően kell kezelni. És az adatátviteli sebessége a terméknek elérheti a 100 MB/s-ot. A véletlenszerű írás és olvasás esetén pedig egyaránt 3400 IOPS jellemzi a Transcend friss fejlesztését. Vannak már ennél tempósabb microSD kártyák, de az UHS-I mellett kifejezetten jól fog teljesíteni.

A memóriakártyán szerepel az A1 és a V30 jelölés is. Az előbbi azt jelenti, hogy alkalmazható androidos okostelefonokban úgy is, hogy applikációkat telepítenek rá a felhasználók, az utóbbi pedig arra utal, hogy lehet 4K Ultra HD videózásra képes kamerában is használni, a folyamatos írási tempója biztosan eléri a 30 MB/s-os szintet.

A különleges USD230I egészen pontosan egy pszeudo-SLC egységet tartalmaz, vagyis a tárhely egy része SLC módban alkalmazható a vezérlő révén, és ezzel a trükkel képes nagyobb írási sebességet is elérni átmenetileg. Ezt a technológiát igazából már 2017-ban szabványosította az SD Association, szóval nem egy radikális újításról van szó, de nem jellemző, hogy ilyennel élnek a gyártók a memóriakártyák esetében. A Transcend 3D TLC NAND Flash memóriát alkalmaz a pSLC-nél (is), de azt nem tudni, hogy mekkora méretű a gyorsítótár.

A pszeudo-SLC jól jöhet például fotózáskor a sorozatképek készítése során, és a kiemelkedő minőségű videók megörökítésekor. Meglehetősen sok változatban lesz elérhető az USD230I kártya a tárkapacitását tekintve, de igazán kövér opció nincs. Az újdonság mindössze 8 GB-ról indul, és készül belőle 16, 32, valamint 64 GB-nyi hellyel szolgáló változat is. Azt nem tudni, hogy a Transcend miért nem számol nagyobb kivitellel, de talán a termék különleges felépítéséből fakad ez.

A memóriakártyákról azt is megtudhattuk, hogy bírják majd a strapát több szempontból is. A 8 GB-os modell esetében 36 TBW írási adatot közölt a Transcend, a 16 és a 32 GB-os megoldásoknál azonos, 70 TBW-s mutatót adott meg a vállalat, a 64 gigás egységnél pedig már 140 TBW-vel lehet számolni. És -40 fokos hideget, valamint 85 fokos hőséget is át tud vészelni a megoldás.

A Transcend USD230I árazásáról egyelőre nem esett szó, és azt sem közölte a vállalat, hogy mikor kezdődik a szállítása.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap