PS4-re jön a The Last of Us, feljavított grafikával

A tavaly hatalmas sikert aratott játék feljavított grafikával, tükörsima framerate-tel és a DLC-kkel együtt érkezik PS4-re.

PS4-re jön a The Last of Us, feljavított grafikával

A tavalyi egyik, ha nem a legjobb játékát a Sony belsős stúdiója, a Naughty Dog szállította. A The Last of Us, ahogy a dobozán is olvashatjuk, több mint 200 év játéka díjat zsebelt be, és az eladások tekintetében is rendkívül jól teljesített, annak ellenére (vagy éppen azért), hogy egy generáció végén behozott, teljesen új címről van szó.

Most a Sony hivatalosan is bejelentette azt, amit egyébként már több belsős forrás is pletykált egy ideje: a The Last of Us érkezik PS4-re! Mire számíthatunk? Nos, az eredeti játék ugyan lenyűgöző grafikával rendelkezett, de itt-ott kompromisszumokat kellett kötni benne a fejlesztőknek, és gyakran 30fps alá is beesett a framerate. Így nagy öröm, hogy a PS4-es változat természetesen 1080p-ben fut, a készítők pedig 60fps-t céloznak be. Kapunk ezen kívül feljavított karaktermodelleket, textúrákat, még jobb árnyékokat és bevilágítást, és néhány játékmenetbeli fejlesztést is.

Bónusz extraként érdekesnek tűnik az in-game kommentár a készítők és a szereplők részéről, de megkapjuk a Left Behind néven megjelent egyjátékos DLC-t, és az Abandoned Territories Map Packot, valamint a Reclaimed Territories Map Packot is. Érdemes megjegyezni, hogy a játékért egyébként teljes árat, vagyis 60 dollárt fognak elkérni.

Miért jó ötlet?

Érdekes kérdés, miért jó ötlet a Sony részéről egy olyan játékot azonnal átportolni PS4-re, ami pusztán tavaly nyáron jelent meg PS3-ra. A megoldás rendkívül egyszerű: nem csak a PS3-as tábor egy jelentős része vágyik arra, hogy a már előbb említett képminőségbeli áldozatok nélkül, 60fps-sel próbálja ki újra a játékot, de az iPon véleménye szerint érdemes számolni azzal a réteggel is, akiknek eddig egyáltalán nem volt lehetőségük játszani a The Last of Usszal. Ők javarészt az (egykori) Xbox 360-tulajdonosok, akik a PS4 népszerűségét, illetve multiplatform játékokban nyújtott teljesítményét látva átpártoltak az új generációban.

Tudta ezt a Naughty Dog

A fejlesztő Naughty Dog elnöke, Evan Wells elmondta, azonnal elkezdtek dolgozni a játék PS4-es verzióján, amint befejezték az előző generációra készült változatot. Az érdeklődés mértéke azonban még őket is meglepte: "Nem voltunk benne biztosak, hogy jól fog elsülni. De amikor kiderült, a rajongók mennyire szeretnék, kibővítettük a portoláson dolgozó csapatot."

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward