ProLite X3291HS: érdekes behemóttal támad az Iiyama

A kék fény csökkentésére is figyelmet fordítottak.

ProLite X3291HS: érdekes behemóttal támad az Iiyama

Ha az Iiyama neve szóba kerül a megjelenítők kapcsán, akkor azonnal a minőségi monitorok jutnak az eszünkbe, ugyanakkor jelen hírünk címében nem véletlen és nem feltétlenül pozitív kicsengésű az "érdekes" jelző.

A frissen bejelentett, ProLite X3291HS névre hallgató modell mérete szimpatikus és tekintélyt parancsoló a maga 32 hüvelykes, 82 cm-es képátlójával, mint ahogy az AH-IPS panel alkalmazása is a pozitívumok közé sorolandó. A villódzásmentes megjelenítő sarkalatos pontja a felbontás, amely FULL HD, azaz 1920×1080 pixel. Egy televízió esetén ez az érték még ma is átlagos lenne, egy ekkora méretű monitor kapcsán viszont már finoman fogalmazva is kevéske. A natív kontrasztarány 1000:1, dinamikus vezérléssel 12 000 000:1 (ACR), a fényerő 250 cd/m2, a szürkéből szürkébe válaszidő 5 ms (GTG), a betekintési szögek pedig 178 fokosak. A "Technology Blue Light Reducer" csökkenti a LED háttérvilágításból adódó kékes hatású fény beszűrődését.

A pozitív oldalra felírandó még, hogy a ProLite X3291HS beépített sztereo hangszórókat is kínál (2×3 watt), kimeneteket tekintve viszont erősen átlagos a tudása, hiszen a D-Sub (VGA) és a DVI-D mellett mindössze egyetlen HDMI fogható munkára. Az óriás fizikai méretei 737,5 mm (Sz.) × 240 mm (Mé.) × 523,5 mm (Ma.), tömege 7 kg állvánnyal együtt. A ProLite X3291HS Japánban már elérhető 39,800 Yen, azaz körülbelül 323 amerikai dolláros áron.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward