Predator és Nitro sorozatú gamer monitorok az Acer-től

A G-Sync rajongókat egy új Predator sorozatú monitor várja, a FreeSync tábor pedig rögtön három új monitort is kap, amelyek között egy költséghatékony példány is lapul.

Predator és Nitro sorozatú gamer monitorok az Acer-től

Az Acer az IFA 2018 keretén belül jelentette be legújabb Predator és Nitro sorozatú megjelenítőit, amelyek közül előbbiek G-Sync, utóbbiak pedig FreeSync támogatást kínálnak – méghozzá 144 Hz-es maximális képfrissítési tára mellett, 27 hüvelykes képátlóval, különböző árszinten, különböző kivitelben. Az új monitorok széles rétegeknek felelnek majd meg, hiszen 449 dollártól 1299 dollárig bezárólag több árszintet is elfoglalnak.

Támad a legújabb Predator

A Predator sorozat egyetlen új taggal bővült, ami az XB273K típusjelzést kapta. A 27 hüvelykes újdonság dizájnja a Predator családra jellemző stílusjegyekből épül fel, de extraként egy árnyékoló kiegészítőt is kapott, ami segít benne, hogy a gamerek még inkább a játékra koncentrálhassanak. Hasonló megoldást a grafikusoknak szánt felsőkategóriás monitorokon is szokás alkalmazni, ahol a zavaró fények ellen védekeznek vele.

Galéria megnyitása

Az XB273K a sorozat többi tagjához hasonlóan G-Sync támogatással érkezik, ami egészen 144 Hz-es képfrissítési rátáig működik. A panel egy IPS alapú megoldás, ami 3840 x 2160 pixeles natív felbontás mellett dolgozik, 90%-ban képes lefedni a DCI-P3 színteret és még a VESA DisplayHDR szabványának legalsó szintjének, a DisplayHDR 400 követelményeinek is megfelel mind kontrasztarány, mind színhűség, pedig maximális fényerősség terén. Az új monitor akár 1 ezredmásodperces válaszidővel is üzemelhet, ami alighanem MPRT értéket takar, extraként pedigjár hozzá az Acer VisionCare technológiája, azaz a háttérvilágítás villódzás-mentesen üzemel, plusz a kékfény-kibocsátás is mérsékelt, így hosszabb játék alkalmával kevésbé fáradnak el a játékos szemei. A testreszabhatóság érdekében az ErgoStand állvány sem hiányzik a kínálatból, így a kijelző forgatható, dönthető és még magassága is kényelmesen állítható.

Az új monitor a negyedik negyedév folyamán kerülhet az üzletek polcaira, ára 1299 dollár lesz.

A Nitro sorozat sem marad újdonságok nélkül

Az Acer három új Nitro sorozatú monitort is bemutatott, amelyek szintén 27 hüvelykes képátlóval érkeznek. Mindannyian rendelkeznek DisplayHDR 400 tanúsítvánnyal, FreeSync támogatással, képfrissítési rátájuk pedig 144 Hz-en tetőzik. Mindegyik új monitor lehetőséget ad a szín, a szaturáció és egyéb beállítások módosítására, valamint mindannyian rendelkeznek Black Boost támogatással, amelynek keretén belül 11-féle feketeszint közül választhatjuk ki a számunkra leginkább megfelelőt. Utóbbi több esetben is vizuális előnyöket biztosít, például sötétben rejtőző ellenfelek és kanyargós árnyékos pályák esetében. Az új monitorok esetében szintén elérhető az akár 1 ezredmásodperces válaszidő.

Galéria megnyitása

Az újdonságok paneltípus és felbontás terén azonban már más és más utakon járnak, így eltérő igényeket és eltérő árszinteket vehetnek célba. Az XV273K esetében IPS panelt, 3840 x 2160 pixeles natív felbontást, 90%-is DCI-P3 színtér lefedettséget és 899 dolláros árcédulát kapunk. Az XV272U ehhez képest már csak egy 2560 x 1440 pixeles natív felbontású IPS panellel rendelkezik, ami 95%-os DCI-P3 színtér lefedettséget kínál, ára pedig 499 dollár. A legolcsóbb modell az XF272U lesz, ami 2560 x 1440 pixeles TN+Film panellel dolgozik, így a 178 fokos függőleges és vízszintes betekintési szögek helyét 170 fokos vízszintes és 160 fokos függőleges betekintési szögek veszik át, valamint a fogyasztás is csekélyebb lesz. Ez a modell 90%-ban fedi a DCI-P3 színteret és csak 449 dollárba kerül majd.

A fentebb említett monitorok a FreeSync támogatás mellett az Acer VisionCare technológiáját is megkapják, valamint rendelkeznek VESA furatokkal, így konzolra vagy flexibilis fali karra egyaránt fel lehet őket szerelni. Mindannyian a negyedik negyedév folyamán kerülnek az üzletek polcaira.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap