Politikai stratégiai játék készülhetne a Game of Thronesból

A Paradox szerint sikeres lehetne a játék, de egyelőre nem tudják, hogy meg akarják-e csinálni.

Politikai stratégiai játék készülhetne a Game of Thronesból

Eddig nem állunk túl jól a Game of Thrones-játékadaptációival. A Cyanide által készített szerepjáték nem volt éppen kiemelkedő, a Telltale által indított kalandjáték-sorozatnak pedig még bizonyítania kell, mielőtt egyértelműen kijelenthetnénk, hogy jó úton jár. Persze ha belegondolunk, a Game of Thrones igazából két nagyon fontos dologgal volt képes elragadni a nézőket: az árnyalt és érdekes karaktereivel, és a világot átszövő bonyolult politikai intrikáival.

Az elsőt meg tudja valósítani a Telltale, de a másodikhoz sokkal jobb lenne valamiféle stratégia. Azon belül is egy adott stílusú stratégia, pont olyan, amilyenben a Paradox nagyon jártas az Europa Universalis, a Crusader Kings és a Hearts of Iron játékaival.

Miért nem csapott még le a stúdió erre? A Paradox vezetője, Fredrik Wester elmondta, már egy ideje kapcsolatban állnak az HBO-val, bár éppen más okok miatt: a Crusader Kings 2-höz készült egy Game of Thrones mod, amivel kapcsolatban az HBO aggodalmát fejezte ki, bár odáig még nem ment el, hogy leállítsa a projektet. Wester elárulta, arról egyelőre nem beszéltek, hogy a Paradox készítene esetleg egy hivatalos Game of Thrones-stratégiát, mert ugyan nyilvánvalóan nagy sikert arathatna, de meg is kötné a kezüket. "Nagyszerű franchise lenne nekünk, de nem vagyok benne biztos, hogy most erre van szükségünk. Valahogy úgy érzem, nem ez lenne a helyes dolog számunkra. Nagyon sok függ attól, mennyi kreatív irányításunk marad a játékunk felett" - nyilatkozta Wester a PCGamernek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward