Pokolian gyorsak a Patriot új SSD-i

A Hellfire sorozat tagjai sem adattároló kapacitás, sem adatátviteli sebességek terén nem lesznek kispályások.

Pokolian gyorsak a Patriot új SSD-i

A gamereknek és hardcore felhasználóknak szánt SSD meghajtók szegmensében rendszerint a Samsung és az Intel meghajtóinak terem a legtöbb babér, de azért egyéb cégek is megpróbálnak labdába rúgni – remek példa erre a Patriot frissen bejelentett Hellfire sorozata.

A Hellfire SSD családban PCIe alapú megoldások lapulnak, amelyek nem csak M.2-es formátumban, hanem PCI Express 3.0 x4-es bővítőkártya formájában is elérhetőek lesznek a piacon, méghozzá hamarosan. Az M.2-es Hellfire SSD meghajtók PCIe 3.0 x4-es sávszélességgel gazdálkodnak és az NVMe protokoll 1.2-es kiadása köré épülnek, így minden adott ahhoz, hogy hatalmas sebességet nyújtsanak.

A szupergyors sebesség eléréséhez persze kellően fürge SSD vezérlőre és gyors NAND Flash memóriachipekre is szükség van, de a jelek szerint ez is adott. A Hellfire sorozat tagjai Phison 5007-es SSD vezérlőt kaptak, amelyhez MLC NAND Flash memóriachipek csatlakoznak. Az említett platform segítségével 2500 MB/s-os olvasási- és 600 MB/s-os írási sebesség elérésére van mód, ami remekül hangzik. Az M.2-es meghajtók 240 GB-os, 480 GB-os és 960 GB-os kiszerelésben lesznek elérhetőek.

Rajtuk kívül normál méretű PCIe 3.0 x4-es bővítőkártya formájában érkező Hellfire SSD meghajtók is az üzletek polcaira kerülnek. Ezek a termékek szintén 240 GB-os, 480 GB-os és 960 GB-os kiszerelésben készülnek, sebesség tekintetében pedig M.2-es társaiknál is magasabbra teszik a lécet. Az újdonságok folyamatos olvasási tempója a 3000 MB/s-os szintet is elérheti, folyamatos írási tempó terén pedig akár 2200 MB/s-os sebességre is van kilátás – persze a tényleges írási tempó valószínűleg ezúttal is függ majd az adattároló kapacitástól. Egyébként ezek a modellek is Phison 5007-es SSD vezérlő és MLC NAND Flash memóriachipek köré épülnek, mint az M.2-esek.

Az új SSD-k várhatóan az idei év első negyedévében kerülnek az üzletek polcaira, az viszont egyelőre rejtély, hogy pontosan mennyibe kerülnek majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward