Pluszosított Diamond okostelefon az Archostól

A Diamond S után a vállalat leleplezte a Diamond Plust, ami egyebek mellett nagyobb megjelenítővel lett ellátva, persze némi felár ellenében.

Pluszosított Diamond okostelefon az Archostól

Az Archos már az IFA előtt bemutatta a Diamond S okostelefont, valamint a Diamond Tab táblagépet is, de azért még Berlinre is hagytak némi újdonságot: íme, a Diamond Plus. Ez az okostelefon már a phabletek sorát fogja gyarapítani, szóval azoknak a figyelmét keltheti fel, akik kifejezetten nagyképű mobilra vadásznak, és középkategóriás társat keresnek.

A Diamond S „csak” 5 colos panellel érkezett, a Plus esetében viszont már egy 5,5 hüvelykes panel terül el az előlapon. A megjelenítő IPS technológiára épül, szóval széles betekintési szögekkel, jó fényerővel és kellemes színvilággal lehet számolni, amit az 1080p-s felbontás még kellő részletgazdagsággal is megtold. A gép kamerarendszerét figyelembe véve nagyon magasra került a léc itt is, akárcsak az „S” betűvel fémjelzett testvérénél. A divatnak megfelelően kifejezetten jó kamera került már az előlapra is, itt egy 8 megapixeles megoldásról beszélhetünk, ami értelemszerűen nemcsak a videóhívások bonyolításánál tehet jó szolgálatot, hanem akkor is, ha önarckép készítésére kerülne a sor. A főkamera pedig már akár 16 MPixeles fényképek és Full HD mozgóképfelvételek megörökítésére is alkalmas lesz. Ezt akkor is munkára lehet majd fogni, ha esetleg már nem kedvezőek a fényviszonyok, ugyanis van mellette egy LED-es villanó is.

A Diamond Plus egy MediaTek MT6753 központi chipre támaszkodik. Ez a 64 bites chip 1,5 GHz-es órajelen üzemelő Cotrex-A53 magok nyolcasát állítja csatasorba, ezek egyenrangúan veszik ki a részüket a munkafolyamatokból, szóval nem big.LITTLE koncepcióról van szó. A grafikus feladatok felelőse egy Mali-T720 MP3 IGP. A rendszermemória 2 GB-os méretben képviselteti magát. A háttértárat lehet bővíteni microSD memóriakártyával, de alapból is 16 GB-ot kínál a készülék, amivel a legtöbb felhasználó egy ideig biztosan beéri majd. Az okostelefon 4G LTE hálózati modemmel érkezik, ami 150 és 50 Mbps-os le- és feltöltési sebességet támogat, vagyis a négyes kategóriába sorolható. Ezen túlmenően akad még a kelléktárában 802.11 a/b/g/n WLAN Wi-Fi Directtel megtoldva, Bluetooth 4.0 modul és A-GPS vevő is. Különlegességet nem érdemes keresni a kapcsolati képességeinek lajstromán, viszont egy pozitívumról be kell még itt számolnunk. Két SIM számára van benne hely, és ezek akár egyidejűleg is aktívak lehetnek.

A mobiltelefonon az Android 5.1 fut, a Lollipop legfrissebb kiadása ez, és az Archos még néhány előre telepített alkalmazással is megfűszerezte a jövendőbeli vásárlók örömére. Az eszköz egy 152,6 x 76,4 x 8,4 milliméteres házban lakik, és meglehetősen súlyos, hiszen 178 grammot nyom, ami a robosztus felépítésnek és a fémet sem nélkülöző anyaghasználatnak tudható be. Sajnos az összképet eléggé elrondítja az akkumulátor, ami mindössze 2850 mAh-s kapacitással rendelkezik. Ebből következik, hogy az üzemideje szinte biztosan átlagon aluli lesz, főleg abban az esetben, ha sokat nyomkodja a felhasználója, hiszen a hatalmas kijelző a legnagyobb fogyasztó benne. Szolgál viszont gyorstöltési eljárással a gépezet, vagyis ha nem is bírja majd túl sokáig, legalább hamar újult erőre kaphat.

Az Archos Diamond Plusra még nagyon sokat kell várnia azoknak, akiknek felkeltette az érdeklődését. Ez az okostelefon csak novemberben kerül a boltok kirakatába. Az ajánlott fogyasztói ára 180 fontban lett meghatározva kártyafüggetlen konstrukcióban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward