PLS panelt használ az új 4K-s ViewSonic monitor

A Samsung PLS panelével ellátott monitor egy költséghatékony megoldás lesz, ami fedélzeti audió rendszerrel és többféle videó bemenettel érkezik.

PLS panelt használ az új 4K-s ViewSonic monitor

A ViewSonic egy új, költséghatékony monitort mutatott be, ami azoknak lehet jó választás, akik viszonylag olcsón szeretnének 4K-s monitorhoz jutni, ugyanakkor irtóznak a TN+Film alapú megoldásoktól. A VX2475Smhl-4K remek alternatíva lehet, hiszen az új monitor TN+Film alapú helyett egy 8-bites PLS panelt kapott, ami széles, 178 fokos betekintési szögeket ígér.

Az egyszerű, de elegáns dizájnnal érkező monitor gyártója szerint kiváló színhűséggel üzemel – az sRGB színteret például 100%-ban képes lefedni. A 23,6 hüvelykes képátlójú PLS panelt a Samsung gyártotta, válaszidejével kapcsolatban azonban van egy kis kavarodás: míg a sajtóközlemény 2 ms-os G2G értékről tesz említést, addig a hivatalos weboldalon található PDF dokumentumban 4 ms-os G2G érték szerepel. Mivel PLS alapú panelről van szó, utóbbi adat a hihetőbb. A 16,7 millió színárnyalat megjelenítésére alkalmas monitor 1000:1 tipikus kontrasztaránnyal és 300 cd/m2-es maximális fényerősséggel áll a felhasználók rendelkezésére, natív felbontása pedig 3840 x 2160 pixeles értéket képvisel.

A szemek kímélésének érdekében a háttérvilágítás vibrálás-mentesen világít, a kékfény-kibocsátás mértékét pedig egy Blue Light Filter csökkenti – ezek együttesen hozzájárulnak, hogy még tovább nézhessük a monitort szemeink túlzott megterhelése nélkül. A zavaró kijelző-tükröződést matt 3H bevonattal előzték meg.

A videó bemenetek között egy Displayport 1.2-es, egy MHL HDMI 2.0-s és egy HDMI 2.0-s port sorakozik, így zökkenőmentesen élvezhető a 4K-s felbontás akár 60 Hz-es képfrissítési ráta mellett is.

A gyári állvány csak a kijelző döntését engedélyezi, egyéb beállítás-módosítást sajnos nem. Jó hír viszont, hogy a monitort ellátták beépített audió rendszerrel – a sztereó hangzást két darab 3 wattos hangsugárzó biztosítja. A VESA 100-as támogatással rendelkező monitor állvánnyal együtt 566,4 milliméter széles, 435,5 milliméter magas és 231,5 milliméter mély, tömege 4,6 kilogramm, állvány nélkül pedig csak 3,7 kilogrammot nyom a mérlegen. Fogyasztás tekintetében 35 wattos értékre kell felkészülni, de a maximális fogyasztás sem haladja meg az 50 wattot. Optimalizált üzemmódban 26 wattot, energiatakarékos módban pedig csak 20 wattot kér az újdonság.

A júniusban megjelenő VX2475Smhl-4K 449 eurós listaáron kerül az üzletek polcaira.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward