PlayGalaxy Link néven indít játékstreaming szolgáltatást a Samsung

Az Nvidia GameStreamhez hasonló megoldással állt elő a vállalat, és ezt az idei csúcsmodelleken már ki is lehet próbálni.

PlayGalaxy Link néven indít játékstreaming szolgáltatást a Samsung

A Samsung egyelőre még bétaként teszteli a PlayGalaxy Link szolgáltatását, de már egyre több okostelefonról lehet ezt használni. Ennek a megoldásnak köszönhetően az otthoni számítógépen futó játékokat lehet a Galaxy okostelefonokon kiélvezni. Az Nvidia és a Valve is rendelkezik már hasonló fejlesztéssel, és most a Samsung is bedobja a saját szolgáltatását.

Az okostelefonok hatalmas számítási kapacitással rendelkeznek már, de azért továbbra sem lehet ezeknek a keretében olyan játékos környeztet kapni, mint a személyi számítógépeken. Tisztában van ezzel a Samsung is, és úgy látja, hogy az embereknek viszont megvan az igénye arra, hogy olyan játékokat használjanak a mobiljukon, amik kiemelkedő látványvilágot biztosítanak. És ezért hozta létre a vállalat a streaming megoldását PlayGalaxy Link néven.

Galéria megnyitása

A PlayGalaxy Link alkalmazás közben a játékok a személyi számítógépen fognak valójában futni, és a PC-ről a kész képet fogja kapni a mobil hálózati kapcsolaton keresztül, ami lehet Wi-Fi, de akár 4G/5G is. Ez nemcsak azért jó, mert így jobb játékokat lehet tolni a mobilokon, hanem azért is, mert így kisebb a terhelés az okostelefonon, és hosszabb ideig bírhatja akkumulátorral, mintha helyben futna egy szebb grafikát felvonultató játék.

A PC-re telepített PlayGalaxy Link direkt úgy lett kialakítva a könnyebb használat érdekében, hogy magától összeszedi azokat a játékokat, amik telepítve vannak az adott személyi számítógépre. És a gyors keresést követően a futtatható programok azonnal láthatóak lesznek a felhasználó okostelefonján is. Előfordulhat persze, hogy egy telepített játékot valamilyen oknál fogva nem talál a szoftver, ilyenkor manuálisan is hozzá lehet majd adni a különböző dolgokat.

Galéria megnyitása

A Samsung kizárólag a Windows 10 operációs rendszert támogatja a PC oldaláról. És a vállalat hivatalos ajánlása szerint a gazdagépen legalább 50 GB-nyi szabad helynek kell rendelkezésre állnia, minimum 8 GB-nyi rendszermemóriával kell rendelkeznie, és egy Intel Core i5 vagy nagyobb teljesítményű processzort kell magában foglalnia. A videokártya esetében érdekes módon a GTX 1060 és az AMD RX550 lett minimumként megemlítve, de ezek nem éppen egy súlycsoportban vannak, és ha játékról van szó, akkor sokkal inkább az RX570 kell legalább az újabb címeknél a megfelelő élményhez. A Samsung szerint a legjobb, ha gigabites kapcsolat áll rendelkezésre a játék során az alacsony késleltetéssel, ha ez teljesül, akkor távolból is élvezetes lehet a játék.

A vállalat külön kiemeli, hogy a játékvezérlők használatával az élményt még tovább lehet fokozni. Legyen szó fizikailag kapcsolódó vagy Bluetooth modulos kontrollerrel, kellemesebb lesz ilyennel játszani a telefonokon. És ezeken felül még akár billentyűzet is bevethető, a Galaxyk a klaviatúra csatlakoztatását is lehetővé teszik, és erre is lehet támaszkodni játék közben.

A PlayGalaxy Link a Galaxy S10 és a Galaxy Note10 készülékeken tehető jelenleg próbára, de ez a lista hamarosan tovább fog bővülni. A Samsung elmondása alapján decemberben elérhető lesz a béta állapotú szolgáltatás a Galaxy S9-re, a Galaxy Note9-re, valamint a Galaxy A90-re, sőt mi több, a Galaxy Fold sem fog belőle kimaradni. És van regionális korlátozás is, Dél-Koreában, az Egyesült Államokba, az Egyesült Királyságban, Olaszországban, Kanadában, Hollandiában, Franciaországban, Szingapúrban és Oroszorsgában lehet kipróbálni a szolgáltatást.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap