Phanteks Power Combo: a tápegységek SLI hídja

A Phanteks újdonságával két tápegység teljesítményét szabadíthatjuk rá egyetlen rendszerre, ami több esetben is hasznos lehet.

Phanteks Power Combo: a tápegységek SLI hídja

A Phanteks néhány hete mutatott be egy érdekes kiegészítőt, ami annyit csinál, hogy egy nagyobb teljesítményű tápegység teljesítményét elosztja, így két PC is működhet róla, egymástól teljesen függetlenül. Ez a módszer kiváló, ha egy számítógépházba zsúfoljuk a nagyteljesítményű munkaállomás és az átlagos irodai PC komponenseit, hisz ekkor egyetlen jó minőségű tápegység beszerzése is elég lehet. Hasonló konfigurációk építéséhez szerencsére már sokféle számítógépház kapható.

Forrás: HeXuS.net

A vállalat mérnökei úgy gondolták, érdemes egy második hasznos kiegészítőt is készíteni, ami nem egy tápegységet oszt meg két rendszer között, hanem két tápegység teljesítményét szabadítja rá egyetlen konfigurációra. A Phanteks Power Combo névre keresztelt szerkezet formátumát tekintve akkora, mint a korábban bemutatott Power Splitter, de rendes fotó egyelőre még nincs róla, hisz eddig csak a Hexus munkatársainak sikerült lencsevégre kapniuk az eszközt.

A Phanteks szakembere szerint a Power Combo több esetben is hasznos kiegészítőnek bizonyulhat. Sokszor alternatív megoldás lehet például az, hogy kisebb teljesítményű, olcsóbb tápegységek összekapcsolásával kiválthatunk egy nagyobb, drágább példányt – feltéve, ha a Power Combo nem lesz túlzottan drága, ugye. Ezen felül munkaállomásoknál redundanciaként két egyforma tápegység alkalmazására is lehetőség nyílhat, így ha az egyik meghibásodik, a munkaállomás akkor is működhet tovább. A terméket akár a tuningosok is használhatják, ha éppen csúcskategóriás komponensekből épített PC-vel szeretnének világrekordokat dönteni – négy darab tuningolt csúcskategóriás videokártya és egy megemelt órajelen ketyegő csúcskategóriás processzor esetében olykor-olykor már komoly teljesítményű tápegységre van szükség.

Forrás: HeXuS.net

A Phanteks Power Combo összességében egy érdekes kis kiegészítő, ami csak egy szűk felhasználói réteg számára jöhet jól – nekik viszont tényleg hasznos lesz. Arról egyelőre nincs hír, hogy az újdonság mikor kerül az üzletek polcaira, így árát is homály fedi.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward