PDF nézegetőt is tartalmaz a friss Chrome béta

PDF nézegetőt is tartalmaz a friss Chrome béta

Korábban már olvashattunk róla, hogy a Google beépített PDF nézegetővel kívánja felruházni rendkívül népszerű webböngészőjét, a Chrome-ot. A tervek nemrégiben valósággá váltak: a 8.0.522.28-as verziószámú bétában immáron megtalálható a fent említett beépített PDF nézegető, amely kissé spártai kinézettel bír, cserébe viszont gyors és betonstabil – derül ki az előzetes tesztekből.

A Chrome új funkciójának köszönhetően nincs szükség harmadik fél által készített PDF nézegető plugin telepítésére, így a Chrome letöltésével azonnal megkezdhetjük a különböző PDF fájlok olvasását is. A Google egyik munkatársa, John Abd-El-Malek kiemelte, hogy a beépített PDF nézegető rendkívül biztonságos, az ugyanis saját ún. sandboxban fut, ami extra védelmet kínál az esetleges PDF-be rejtett rosszindulatú kódok ellen.

A fejlesztők nem bonyolították túl a kezelőfelületet: mindössze négy gomb áll rendelkezésre, amelyek közül az első kettő a teljes képernyős nézet aktiválását és deaktiválását segíti, míg a másik két gomb a kicsinyítésért és nagyításért felel. A gombok a fenti képen a jobb alsó sarokban láthatóak. Természetesen a CTRL+S billentyűkombinációt használva ennél a megoldásnál is lehetőség van a PDF fájl merevlemezre történő mentésére.

A beépített PDF nézegető egyszóval hozza az elvárt szintet és arra, hogy alkalmanként egy-egy PDF fájlt elolvassunk, tökéletesen megfelel. A Google illetékesei azt sajnos nem árulták el, hogy a beépített PDF nézegető mikor válik a Chrome részévé, de valószínűleg nem tévedünk sokat, ha arra tippelünk, hogy a 8-as Chrome végleges változatában már viszontláthatjuk a hasznos funkciót.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward