PCIe 4.0-s csatolóval érkeznek a Samsung 980 Pro SSD-k

A friss sorozat tagjai gyorsabbak lesznek, mint a jelenleg kereskedelmi forgalomban kapható megoldások.

PCIe 4.0-s csatolóval érkeznek a Samsung 980 Pro SSD-k

A Samsung SSD kínálatában egyelőre nincsenek PCI Express 4.0-s csatolófelülettel ellátott modellek, noha a konkurensek már hónapokkal ezelőtt bemutatták saját megoldásaikat a témában. Persze érthető, hogy a vállalat nem siet a PCI Express 4.0-s alapú megoldások piacra dobásával, hiszen egyelőre csak bizonyos AMD platformok kínálnak PCI Express 4.0-s támogatást, így a kompatibilis eszközök köre eléggé limitált. Az üzleti szegmensben más a helyzet, ott már vannak PCI Express 4.0-s Samsung SSD kártyák.

A rivális megoldások jelenleg a Phison E16-os vezérlőjét használják, legalábbis a többség, ám a Samsung várhatóan saját vezérlőt alkalmaz majd, igaz, ennek típusával kapcsolatban egyelőre nem érkezett információ. A CES 2020 alkalmával kiállított kártyával kapcsolatban is lényegében csak annyit lehet tudni, amennyit a mellé állított tájékoztató elárul. Vagyis a sorozatban 250 GB-os, 500 GB-os és 1 TB-os tagok foglalnak majd helyet, amelyek várhatóan 6500 MB/s-os maximális folyamatos olvasási-, illetve 5000 MB/s-os maximális folyamatos írási tempó elérésére lesznek képesek. Utóbbi területen – adattároló kapacitástól függően – persze lehet némi szórás a termékek között, ahogy már megszokhattuk.

Galéria megnyitása

A 980 Pro család tagjai tehát gyorsabbak lesznek, mint az aktuális Phison E16-os meghajtók, amelyek rendszerint 5000 MB/s körüli folyamatos olvasási-, illetve 4400 MB/s körüli folyamatos írási tempóra képesek. Viszont azt sem szabad elfelejteni, hogy év végén érkeznek a Phison E18 alapú megoldások is, amelyek már 7 GB/s-os adatátviteli sávszélesség elérésére is képesek lesznek.

Az SSD vezérlő pontos típusa mellett egyelőre az is rejtély, pontosan milyen NAND Flash lapkák köré épülnek majd a 980 Pro sorozat tagjai, ám a felhozatal alapján erősen valószínű, hogy továbbra is MLC NAND Flash technológiát használhatnak, legalábbis a 250 GB-os modell jelenléte erre utal. Lapkák frontján pedig erősen valószínű, hogy ötödik generációs V-NAND chipek dolgoznak majd a fedélzeten, amelyek 92 cellaréteggel rendelkeznek, de ez egyelőre nem több egyszerű feltevésnél.

Arról a show alkalmával sajnos nem esett szó, pontosan mikor érkeznek az új modellek, valamint várható árazásukkal kapcsolatban sem adtak információt az illetékesek. Remélhetőleg az elkövetkező hónapok folyamán tisztulni fog a kép az új sorozattal kapcsoltban.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap