PCI Express 4.0-s SSD meghajtók az Inteltől

Az üzleti felhasználóknak szánt SSD meghajtók meglehetősen gyorsak, de véletlenszerű írási teljesítmény terén nem tartoznak a legjobbak közé.

PCI Express 4.0-s SSD meghajtók az Inteltől

Noha az Intel még nem mutatott be olyan processzorokat sem szerverfronton, sem kliensfronton, amelyek már rendelkeznének PCI Express 4.0-s vezérlővel, a szabvány támogatása egyéb területeken már megkezdődött – például az FPGA-k szegmensében, illetve a hálózati vezérlők piacán. A napokban végre az SSD meghajtók területén is megjelent néhány olyan termék, amelyek már PCI Express 4.0-s csatolófelületet használhatnak: lényegében 2,5 hüvelykes formátumú, U.2-es portot használó SSD meghajtókról van szó, amelyek a D7-P5500-as és a D7-P5600-as sorozatot erősítik.

Az Arbordale Plus kódnévre keresztelt meghajtók vezérlőjével kapcsolatban nem osztott meg információkat a gyártó, így csak sejthető, hogy az előző generációs modellekhez hasonlóan az újdonságok is 12 csatornás dizájnnal készülnek, de ezen a területen további információra lenne szükség. Az viszont biztos, hogy az új meghajtók az Intel 96 cellarétegből álló 3D TLC NAND Flash memórialapkáit használják, a gyorsítótárakkal, illetve azok kapacitásával kapcsolatban azonban megint csak sötétben tapogatózunk, legalábbis hírünk írásakor még ez volt a helyzet.

Galéria megnyitása

A D7 P5500-as család tagjai 1,92 TB-os, 3,84 TB-os és 7,68 TB-os változatban kerülnek forgalomba, napi szinten pedig 1 teljes meghajtó-teleírást viselnek el a jótállási időn belül. Ezzel szemben a D7-P5600-as meghajtók  csak 1,6 TB-os, 3,2 TB-os és 6,4 TB-os változatban érkeznek, terhelhetőségük viszont sokkal jobb lesz, mivel napi szinten 3 meghajtó teleírást is elviselnek, így több írással járó feladatkörökben jobb választásnak bizonyulnak.

Mindkét sorozat tagjai 7000 MB/s-os folyamatos maximális olvasási-, illetve 3400 MB/s-os folyamatos maximális írási tempó elérésére képesek, vagyis az előző modellekhez képest jelentősen gyorsabbak, ugyanis utóbbiaknál mindkét érték 3200 MB/s-ot képviselt. Az új meghajtók véletlenszerű 4K-s olvasási feladatok alkalmával meglehetősen gyorsak, viszont véletlenszerű 4K-s írási feladatok alkalmával már nem nevezhetőek szélvésznek, ahogy az a fenti táblázatból is kiderül.

Az Intel új meghajtói az üzleti felhasználókat veszik célba, akik számára rövidesen elérhetővé válnak. Árakról sajnos nem esett szó.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap