Patriot Zephyr SSD-k JMicron vezérlővel

A Patriot, akit főként minőségi memória csomagjairól ismerhetünk, most más területen, méghozzá az SSD meghajtók szegmensében jelentkezett újdonságokkal. A gyártó Zephyr névre keresztelt SSD meghajtói a konkurenciával ellentétben nem a nagysikerű Indilinx, hanem a JMicron JMF612-es vezérlője köré épülnek, de specifikációk tekintetében így is vonzóak.

Patriot Zephyr SSD-k JMicron vezérlővel

A Patriot, akit főként minőségi memória csomagjairól ismerhetünk, most más területen, méghozzá az SSD meghajtók szegmensében jelentkezett újdonságokkal. A gyártó Zephyr névre keresztelt SSD meghajtói a konkurenciával ellentétben nem a nagysikerű Indilinx, hanem a JMicron JMF612-es vezérlője köré épülnek.

A termékek a szokásos 2,5 hüvelykes formátumban érkeznek, de ha valaki gyors és méregdrága 3,5 hüvelykes SSD meghajtóra vágyik, vessen egy pillantást az OCZ Colossus LT egységeire. A Zephyrek SATA 3 Gbps-os csatolófelületen keresztül kapcsolódnak a rendszerhez, 64 MB-nyi gyorsítótárral gazdálkodnak és TRIM támogatással is felvértezte őket a gyártó.

A Zephyr meghajtók 64 GB-os, 128 GB-os és 256 GB-os verziókban kerülnek forgalomba. A legkisebb, azaz 64 GB-os egység 240 MB/s-os olvasási és 80 MB/s-os írási sebességet, a 128 GB-os változat 240 MB/s-os olvasási és 145 MB/s-os írási tempót, míg a 256 GB-os meghajtó 240 MB/s-os olvasási és 180 MB/s-os írási sebességet kínál.

Az új termékek a Patriot közleménye szerit agresszív árpolitikával kerülnek forgalomba, azaz ebből a szempontból igen versenyképesek lesznek, de a gyártó a pontos árakkal kapcsolatban egyelőre nem szolgált információkkal.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward