Pascal alapú videokártyát kaptak az ASUS gamer PC-i

Az ASUS G11-es sorozatú, főként játékosoknak készített asztali számítógépei mostantól GeForce GTX 10-es sorozatú videokártyával is elérhetőek.

Pascal alapú videokártyát kaptak az ASUS gamer PC-i

Az ASUS kínálatában nagyjából egy évvel ezelőtt jelent meg a G11-es asztali számítógép-sorozat, amelyben kétféle modell kapott helyet. Akkoriban még csak Maxwell alapú videokártyák közül válogathattak a vásárlók, sőt, még az elmúlt hetek folyamán is csak a régebbi architektúra köré épülő videokártyák voltak elérhetőek, ám a napokban frissült a kínálat, így már Pascal alapú GeForce GTX 1070-es vagy GeForce GTX 1080-as videokártyát is rejthet a ház.

A G11-es asztali számítógépekkel az ASUS főként azokat a játékosokat veszi célba, akik nem vágynak tuningra, plusz nem akarnak saját maguk alkatrészeket összeválogatni, majd saját kezűleg összerakni egy konfigurációt, helyette inkább kulcsrakész asztali PC-t keresnek, ami kellő teljesítményt nyújt akár a legfrissebb játékokhoz is. Számukra lehet jó alternatíva a G11-es sorozat, amely kétféle tagból áll: a G11CB-ből és a G11CD-ből. Előbbi egy H170-es PCH-val ellátott alaplapot kapott, míg utóbbi egy szerényebb képességű, H110-es PCH-val felszerelt deszkát rejt. A lapkakészletek közötti különbségek jóvoltából a H170 alapú változatnál lehetőség van M.2-es SSD alkalmazására is. Ettől eltekintve csak minimális különbségek vannak a két modell között: az olcsóbbik, azaz a G11CD esetében GeForce GTX 1060-as videokártya is szerepel az opciós listán, a rendszermemória mennyisége pedig nem 8 GB-ról, hanem 4 GB-ról indul.

A konfigurációk külső dizájnja változatlan marad, így a modern formavilág mellett a négyzónás RGB LED alapú világító rendszer is megmarad a fedélzeten. A ledes világítás különböző effekteket támogat és összesen 8 millió színárnyalat megjelenítésére képes, így mindenki kiválaszthatja a számára leginkább tetsző fényt. A széleken elhelyezett három zóna a jelek szerint csak pirosban világít, az előlap közepén lévő negyedik zóna mögött azonban RGB LED alapú világítás található. Mindkét konfigurációhoz jár billentyűzet, egér, illetve előtelepített Windows 10-es operációs rendszer is, így a beüzemelés pillanatok alatt letudható – csak egy monitorra és néhány beállítás elvégzésére van szükség.

Az gamereknek szánt konfigurációk négymagos Skylake sorozatú Intel processzorral, maximum 32 GB-nyi rendszermemóriával és akár GeForce GTX 10-es sorozatú videokártyával is felszerelhetőek – a teljes hardver választékot a fenti táblázat részletezi.

A G11-es ASUS PC-k hamarosan elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban, hivatalos listaárakról azonban egyelőre nem érkezett információ.

Talán elég támpont lehet, hogy a G11CD változat Core i7-6700-as processzorral, 16 GB-nyi rendszermemóriával és 512 GB-os SSD-vel és egy GeForce GTX 1080-as videokártyával 1799 dollárba kerül a Newegg kínálatában. Aktuális G11-es kínálatunkat itt találják az érdeklődők – ebből kiderül, hogy a GeForce GTX 10-es sorozatú videokártyával szerelt példányok sajnos még nem kaphatóak, de hamarosan befuthatnak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward