Paris Hilton a Google Celeb

Közeledik az év vége, ami mindenhol az évvégi összegzések idejét jelenti, ahogyan a Google is visszatekint, hogy mire kerestünk rá regtöbbször az év során. A lista élén két közösségi háló és természetesen egy celeb, Paris Hilton végzett.

Paris Hilton a Google Celeb

Közeledik az év vége, ami mindenhol az évvégi összegzések idejét jelenti, ahogyan a Google is visszatekint, hogy mire kerestünk rá legtöbbször az év során. A lista élén két közösségi háló és természetesen egy celeb, Paris Hilton végzett.

A Google éves jelentésében, ami a keresési trendeket hivatott leképezni a felhasználók 2006. évi keresési mintái alapján. Ebből az első és legfontosabb következtetés, hogy idén a szociális hálók térhódítása volt a legjelentősebb változás az internet világában, aminek egyértelmű jele, hogy az első két helyen a BeBo és a MySpace végzett a Google keresési toplistáján.

A hírek területén természetesen továbbra is a bulvár hódít, idén legtöbben Paris Hilton történeteire voltak kíváncsiak, illetve Orlando Bloom, a Katrina hurrikán is igen népszerű témák voltak, ami azért érdekes, mert több mint egy éve volt az eset és mégis az ötödik helyet szerezte meg idén. A felhasználók kérdésekkel is bombázhatják a Google motort, itt a leggyakrabban arra voltak kíváncsiak, hogy ki az a Borat, mi az a Hezbollah.

Az éppen aktuális események között az iraki háború vitte a prímet, jóval több keresést generálva a témában, mint Irán vagy éppen az atomhatalommá avanzsálódott Észak-Korea. Egy érdekes bulvár téma volt az Egyesült Államokban a Lacrosse herceg féle nemi erőszak, amivel kapcsolatban az internetezők arra voltak kíváncsiak, hogy hol van Togo (apró állam Nyugat-Afrikában). Valószínűleg a Need for Speed legújabb verziójának és a Tokyo Drift film sikerének köszönhetően tette fel sok ember a Googlenek azt a kérdést, hogy hogyan kell driftelni (kocsi kerekét kipörgetve félig oldalazva úsztatva haladni)

Nicole Kidman Keith Urban country énekessel való házassága volt a celeb-kapcsolatok közül, aminek kapcsán a legtöbben egyéb házassággal kapcsolatos kereséseket indítottak, míg Paul McCartney botrányos válása Heather Milltől ugyanezt a hatást érte el a válóperek és házasságok felbontásával kapcsolatban.

Sajnos a Google felmérése, a kinyert eredményekből is egyértelműen kiderül, csak az Egyesült Államokra vonatkoznak, de trendek megállapítására ez is megfelelő. A bulvár média továbbra is hódít, míg a webkettes szolgáltatások kezdenek felzárkózni mellé.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward