Panasonic SoC egységek 14 nm-en, hála az Intelnek

Az együttműködés a Panasonic számára különösen jól jöhet, de az Intel sem jár rosszul, hiszen szabad gyártókapacitása legalább ki lesz használva.

Panasonic SoC egységek 14 nm-en, hála az Intelnek

Az Intel meglehetősen érdekes közleményt adott ki a napokban. A gyártó bejelentette, hogy a Panasonic illetékeseivel megállapodás kötöttek, amelynek értelmében az Intel egyfajta bérgyártóként hamarosan Panasonic SoC egységeket fog gyártani.

A szóban forgó Panasonic SoC egységekről egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy azok különböző audiovizuális eszközökben kapnak majd helyet – itt minden bizonnyal az okostelevíziókra, illetve a különböző szórakoztatóelektronikai termékekre utalt a gyártó. A Panasonic következő generációs SoC egységei a 14 nm-es Tri-Gate gyártástechnológia alkalmazásával készülnek, így planáris alapokon nyugvó elődeiknél gazdagabb funkcionalitást és nagyobb teljesítményt kínálhatnak, sőt, fogyasztásuk is kedvezőbben alakulhat. Az új Panasonic SoC egységek konkrétan a 14 nm-es LP, azaz alacsony fogyasztásra optimalizált gyártástechnológia alkalmazásával készülhetnek majd el.

Panasonic PH1-PRO4 – Ez a chip még nem az Intel műhelyéből érkezett

Az Intel lépése elsőre érdekesnek tűnhet, de összességében teljesen logikus, hiszen a bérbe adott gyártókapacitással elérhető, hogy a gyárak maximális hatékonyság és kihasználtság mellett üzemeljenek – ami egyébként költségoptimalizálási szempontból kiemelten fontos. Persze a dologból az Intel is profitálhat, ugyanis a bérgyártóként való közreműködés során akár értékes, a későbbiekben kamatoztatható tapasztalatokra is szert tehet.

A vállalat a jelek szerint egyre komolyabb hangsúlyt helyez a bérgyártó üzletágra, ugyanis a Panasonic mellett korábban már további öt egyéb céggel is megállapodott. Az Intel gyáraiban az említett megállapodásoknak köszönhetően Altera, Achronix Semiconductor, Tabula, Netronome és Microsemi chipek is készülnek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward