OWC külső SSD USB-A és USB-C porttal, akár 976 MB/s-os sebességgel

Az újdonság egy nagyobbacska pendrive formájában érkezik, sebességére viszont nem lehet panasz, amennyiben USB 3.2 Gen2 szabványú portra kapcsolódik. USB 3.2 Gen1 portokkal is elég gyors, hiszen 440 MB/s körüli tempót nyújt.

OWC külső SSD USB-A és USB-C porttal, akár 976 MB/s-os sebességgel

Az OWC egy különleges apró SSD-t mutatott be, ami formátumút tekintve a pendrive kategóriát erősíti, azon belül is a kétféle portot tartalmazó modellekét, hiszen USB-A és USB-C csatlakozóval egyaránt ellátták, így többféle eszközzel is tökéletesen kompatibilis.

Galéria megnyitása

A pendrive formátum ellenére itt most nem kell alacsony adatátviteli sebességre számítani, ugyanis a termék a gyártói mérések alapján akár 946 MB/s-os folyamatos maximális tempó elérésére is képes. Az adatok alapján a 900 MB/s feletti tempót persze nemcsak olvasási feladatok, hanem írás alkalmával is képes elérni, ha USB 3.2 Gen2 típusú portra kapcsolódik, míg az USB 3.2 Gen1 portoknál 440 MB/s körüli tempóra számíthatunk.

Galéria megnyitása

A 250 GB-os, 500 GB-os és 1 TB-os változatokban érkező külső SSD igazából nagyon sok mindenre jó: könnyedén hordozhatunk rajta nagy mennyiségű, sűrűn ide-oda másolandó adatokat, hiszen a sebesség erre tökéletesen megfelelő, de akár boot meghajtóként, operációs rendszer telepítőként, valamint akár biztonsági mentésként is remekül helytállhat. Utóbbi funkciót macOS alatt akár a Time Machine és a File History szolgáltatáson keresztül is kamatoztathatjuk, de sok egyébre is alkalmas a termék, még akár Smart TV mellé különböző tartalmak forrásaként is.

Galéria megnyitása

Az USB-A és az USB-C port jóvoltából nagyon sok konfigurációval használható az eszköz, például Mac, PC, iPad, és Chromebook sorozatú termékekkel, Android táblákkal, Surface sorozatú termékekkel, és még sok egyébbel, például Linux alapú eszközökkel is. Igény esetén akár PlayStation vagy Xbox játékkonzolokhoz is bevethető a játékok tárolására.

Galéria megnyitása

Az SSD-re jellemző sebesség jóvoltából sokoldalú a termék, az alumíniumház pedig a melegedő komponensek hűtéséről is gondoskodik, miközben az egész eszköz apró és kompakt. Az Encvoy Pro mini mindössze 80 milliméter hosszú, 17 milliméter széles és 1,1 milliméter magas, tömege pedig 30 gramm körüli.

A 3 év jótállással érkező külső SSD 250 GB-os változatban 79 dollárba, 500 GB-os adattároló kapacitással 109 dollárba, míg 1 TB-os verzióban 179 dollárba kerül. A termék már előrendelhető, a forgalmazás az elkövetkező hetek folyamán indulhat meg.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap