Outcast remake készül

Ulukai, azaz Cutter Slade újra magára ölti narancssárga ruháját, hogy bejárja Adelpha fantasztikus világát.

Outcast remake készül

Az Outcast eredeti alkotói HD remake-et készítenek a nagyszerűen sikerült 1999-es PC-s kalandjátékból. A jelenleg Fresh 3D névre hallgató független csapat vezetőinek Franck Sauernek, Yves Groletnek és Yann Robertnek tavaly nyáron sikerült visszavásárolniuk a jogokat az Ataritól, és most készen állnak arra, hogy modern grafikával, animációkkal, irányítással és kezelőfelülettel újra elkészítsék a játékot, amely korának egyik legmeghatározóbb darabja és sokak kedvence volt.

Az Outcast sok szempontból is forradalminak számított a maga korában, hatalmas nyitott 3D-s világával, fejlett MI-jével és a küldetésekkel, melyeket olyan sorrendben hajthattunk végre, amilyenben akartunk. A fantasztikus látványhoz és az izgalmas kalandokhoz a Moszkvai Szimfonikus Zenekar szolgáltatta a hangulatos aláfestő zenét. A motor szoftveres volt, és csak az akkori legerősebb 500-600 MHz-es Intel Pentium III procik birkóztak meg vele. Az ajánlott 128 megabyte memória is igen szép mennyiségnek számított akkoriban.

A játék modern operációs rendszereken futó verzióját 2010-ben újra kiadták GOG-on. A HD remake-hez 600 000 dollárra van szüksége a csapatnak, Kickstarteren gyűjtenek épp a célra. Ha elérik a 750 000 dolláros összeget, a játék PC-n kívül Macre és Linuxra is elkészülhet, 1 milliónál pedig Oculus Rift támogatást is kap. 1,35 milliónál a konzolos verziók is valósággá válhatnak. Ha nagyon bejön nekik a gyűjtés, és elérik az 1,7 milliót, akkor egy vadonatúj, az eredetiben nem szereplő területet is (Kizaar, a nők szigete) adnak még a játékhoz. A május 7-ig tartó gyűjtés csak nemrég kezdődött, de az alapösszegnek már több mint egytizede összejött.

Ha a remake sikeres lesz, az alkotók szeretnének folytatást is készíteni a játékhoz. A tervek szerint az Outcast HD 2015 októberében jelenhet meg.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward