Ötletes RAID adapter a PhotoFast kínálatában

A PhotoFast mérnökei egy meglehetősen érdekes terméket készítettek, amely tulajdonképpen nem más, mint egy Plug-n-Play RAID építő megoldás. Az újdonság a piacon lévő megoldásokkal ellentétben nem PCI-os vagy PCI Express-es bővítőkártya, hanem egy egyszerű, SATA adat- és tápcsatlakozókkal ellátott kártya.

Ötletes RAID adapter a PhotoFast kínálatában

A PhotoFast mérnökei egy meglehetősen érdekes terméket készítettek, amely tulajdonképpen nem más, mint egy Plug-n-Play RAID tömb építő megoldás. Az újdonság a piacon lévő megoldásokkal ellentétben nem egy PCI-os vagy PCI Express-es bővítőkártya, hanem egy egyszerű, SATA adat- és tápcsatlakozókkal ellátott kártya.

A G-Monster Evolution „Simple RAID Adapter” egyik oldalán egy SATA adat- és tápkábel bemenet (ezek jönnek az alaplap és a táp felől), míg a másik oldalán két SATA adatcsatlakozó és két SATA tápcsatlakozó foglal helyet. A felhasználók a termékre két darab SSD meghajtót vagy két darab merevlemezt csatlakoztathatnak. Az újdonsághoz alap esetben két ház nélküli „csupasz” SSD meghajtó kapcsolható, a merevlemezek és a házzal rendelkező SSD meghajtók esetében külön SATA adat- és tápkábelek alkalmazására van szükség. Érdekesség, hogy a rendszer a számítógéphez úgy kapcsolódik, mint ha az egy egyszerű merevlemez vagy SSD meghajtó volna, így nem kell hozzá semmiféle extra driver. A RAID módok konfigurálását a mellékelt szoftverrel lehet  egyszerűen és gyorsan elvégezni. Maga a terméka rajta található vezérlőnek köszönhetően egyébként RAID 0, RAID 1 és RAID JBOD módokat kínál, a maximális adatátviteli sebesség írás és olvasás esetén egyaránt 270 MB/s-os.

A G-Monster Evolution csomagnak van egy pici hátránya is: a termékkel nem működnek együtt azok az SSD meghajtók, amelyek belsejében RAID 0 módban vannak egymással összeköttetésben a különböző NAND Flash memóriatömbök. Emiatt a népszerű SSD meghajtók közül nem használhatóak az új adapterrel a PhotoFast G-Monster V2-es, a Patriot Warp, az OCZ Apex és a G.Skill Titan sorozatba tartozó termékek.

A PhotoFast illetékesei sem az újdonság megjelenésével, sem az ajánlott végfelhasználói árral kapcsolatban nem szolgáltak információkkal. A termék igen ötletes, azt meg kell hagyni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward