Ősztől e-bookkal bővülhet a T-Mobile és a T-Home kínálata

Ősztől e-bookkal bővülhet a T-Mobile és a T-Home kínálata

A Magyar Telekom és az eKönyv Magyarország Kft. az Ünnepi könyvhét alkalmából megállapodást írt alá, hogy az elektronikus könyvvásárlást biztosító txtr platform és a néhány hónapon belül bevezetni tervezett txtr 6" olvasóval a T-Mobile előfizetői mobilhálózaton keresztül közvetlenül vásárolhassanak majd e-könyveket a www.ekonyv.hu oldalról.

Az online könyvértékesítésben meghatározó szerepet játszó Bookline.hu Nyrt., valamint a Líra Könyv Zrt. által alapított eKönyv Magyarország Kft. és a Magyar Telekom megállapodása értelmében a T-Mobile és T-Home kínálatában néhány hónapon belül elérhető lesz a txtr e-book 6"-os verziója, amely sim-kártyával és gprs/edge hozzáféréssel mobilhálózaton keresztüli e-könyvvásárlást biztosít majd. A DRM által védett elektronikus könyvek a txtr platformon keresztül közvetlenül a txtr 6" e-könyvolvasóra, iPhone-ra vagy iPadre, androidos mobiltelefonokra, számítógépre vagy egyéb, a txtr platform elérésére alkalmas eszközre tölthetők le.

A txtr 6" e-book előnye, hogy a felhasználó a beépített sim-kártyának köszönhetően szabadon, vezeték nélkül csatlakozhat az ekonyv.hu webáruházhoz, ott vásárolhat, és a megvásárolt könyvet azonnal letöltheti a könyvolvasóra. További előny, hogy a könyvek a nyomtatott változathoz képest akár 30 százalékkal olcsóbbak elektronikus formában. A megvásárolt könyvek, újságok és dokumentumok ellenértéke szintén elektronikus úton, bankkártyás fizetéssel egyenlíthető ki. Az így kialakított üzleti modell keretében a txtr platformmal akár periodikák, könyvsorozatok és napilapok is elérhetők lesznek elektronikus formában.

Az ősszel forgalomba hozni tervezett txtr 6" e-bookot 600x800 pixeles felbontású, speciális e-ink Vizplex szürkeárnyalatos kijelzővel hozzák forgalomba, amely a papírra nyomtatotthoz hasonló megjelenést biztosít a tartalom (html, ePub, pdf, office, képek) megtekintésekor. A mindössze 300 grammos készüléket magyar nyelvű menűvel, linuxalapú szoftverrel, 128 MB-os memóriával forgalmazzák és a memória legfeljebb 8 GB-os microsd kártyákkal bővíthető (ekkora kártyán kb. 6000 e-könyv tárolható). A készülék usb-n keresztül számítógéphez csatlakoztatható, emellett gprs/edge kapcsolaton keresztül vezeték nélkül is kényelmes vásárlást és letöltést kínál.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward