Óriási siker a Chromecasthez készített Ethernet adapter

Úgy tűnik, sokan elgedetlenek a 2,4 GHz-es 802.11n WiFi teljesítményével, így az Ethernet porttal ellátott tápadapter nagy népszerűségnek örvend.

Óriási siker a Chromecasthez készített Ethernet adapter

A Google HDMI portba illeszkedő kompakt, de meglehetősen hasznos kiegészítője, a Chromecast – amit nemrégi mi is kipróbáltunk – esetenként teljesítményproblémákba ütközhet, ha az adott helyiségben, ahol a televízió van, nem megfelelő a WiFi lefedettség, hisz az apróság 2,4 GHz-es 802.11n WiFi kapcsolaton keresztül kommunikál. A probléma esetenként elkerülhető, ha jelismétlőt vagy nagyobb lefedettséget biztosító WiFi antennát alkalmazunk, ám vannak helyzetek, amikor egyik sem járható út – ekkor jöhet jól a legfrissebb hivatalos kiegészítő, az Ethernet Adapter for Chromecast.

Az újdonság egyetlen microUSB 2.0-s kapcsolaton keresztül biztosítja a Chromecast tápellátását, valamint az Ethernet alapú adatátvitelt is. A pici adapter belsejében egy USB 2.0 -> Ethernet hídchip dolgozik, amelynek köszönhetően szabványos Ethernet kábelen keresztül kapcsolhatjuk a helyi hálózatra a Chromecastet. Az RJ-45-ös csatlakozón keresztül csak maximum 100 Mbps-os adatátviteli sávszélesség érhető el, ám ez a Chromecast lehetőségeit tekintve bőségesen elegendő lesz arra, hogy a korábban szaggató WiFi kapcsolat helyett sokkal stabilabb, megfelelő sávszélességet kínáló vezetékes kapcsolatot használhassunk. Persze megjegyeznénk, hogy személyes tapasztalataink alapján elég jó WiFi teljesítményt kínál a Chromecast, így az esetek többségében nem lesz szükség hírünk főszereplőjére.

A hasznos kis kiegészítő a Chromecast 35 dolláros árához képest egyébként nem tűnik vészes kiadásnak, 15 dollárba kerül a Google Store-on keresztül. Picit meglepő, de a Chrome Ethernet adapter iránt olyan óriási kereslet mutatkozik, hogy a raktárkészleteket röviddel a megjelenés után le is apasztották a vásárlók. A termék egyelőre csak az Amerikai Egyesült Államokban érhető el, de később máshol is kapható lesz – a jelek szerint sokak nagy örömére.

Egyébként alternatívaként "Y" OTG elosztóval más gyártók USB 2.0-s Ethernet adaptere is együttműködhet a Chromecasttel, legalábbis ebből a leírásból úgy tűnik.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward